I sinne og frustrasjon over et samlivsbrudd, kastet en 50 år gammel mann fra Songdalen en støvsuger mot ekskonas bil.

Det ble bulk i døra på bilen, og et speil ble ødelagt ved støvsugerkastingen. I de to nærmeste dagene sendte også 50-åringen flere tekstmeldinger til sin tidligere ektefelle. To av disse mener Agder lagmannsrett har hatt et truende innhold, blant annet trusler om drap.

I Kristiansand tingrett ble songdølen dømt til ubetinget fengsel i 21 dager. Han anket straffeutmålingen til lagmannsretten, som har omgjort straffen til 30 timers samfunnsstraff.

Fortvilet

Retten har lagt til grunn at domfelte var fortvilet og psykisk langt nede etter samlivsbruddet, og manglende søvn og alkoholbruk hadde vært dominerende. Alkoholbruken var også årsaken til samlivsbruddet og problemer på arbeidsplassen. Disse problemene har mannen, ifølge retten, nå lagt bak seg. En personundersøkelse har konkludert med at den domfelte er egnet til å gjennomføre samfunnsstraff, og evner å legge nye fremtidsplaner.

Selv om retten erkjenner at drapstruslene normalt skal gi ubetinget fengsel, har denne saken avdekket handlinger i affekt uten noen fare for at det skal gjenta seg.