Malene Isaksen (15) sang den egenproduserte låta "Teach me how". Foto: Charlotte Åsland Larsen
Bandet As the Streets Run Red stilte med låta The Summoning. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Chris Ola Espebu (19) fremførte "I’m a believer". Foto: Charlotte Åsland Larsen
Leejie Espebu (19) stilte med låta" Who you are", i tillegg til å være konferansier for kvelden.   Foto: Charlotte Åsland Larsen
Stina Smith (14) fremførte "Skinny Love av Birdy". Foto: Charlotte Åsland Larsen
Vilde Andersen Ribu (12) fremførte "White Foxes" av Susanne Sundfør. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Duoen K-3 danset hip industrial. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Emma Kaspersen (14) spilte en vals av Chopin, og sto for dagens eneste klassiske innslag. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Metallbandet Voodoo Theory har vært med på UKM flere ganger tidligere, og avsluttet årets program med et solid brak. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Trioen Yared dedikerte låta" Fuck the system" til en kompis som nylig ble sendt ut av landet. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Yoyo-gjengen imponerte med jojotriks. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Amanda Emilie Winsjansen (12) var blant dagens yngste deltakere, og fremførte låta "Out here on my own". Foto: Charlotte Åsland Larsen
Ashley Arboleda Hernandez (17) danset afrikansk, twerking og hiphop. Foto: Charlotte Åsland Larsen

— Det hele var egentlig ganske tilfeldig. Jeg er ganske spontan av meg, forteller Isak Viktorsson Arnfjørd.

Han begynte å trene på Elixia for et halvt år siden. Der oppdaget han tilfeldigvis et påmeldingsskjema til prøvetime i poledancing. Han kastet seg på, og det ga mersmak. I dag er han mest sannsynlig eneste mannlige utøver på Sørlandet.

— Jeg meldte meg på UKM fordi instruktøren min oppfordret meg til det. Det er ikke så mange plasser å vise frem det jeg driver med, sier 17-åringen.

Mange musikkinnslag

Heidi Kvalvik har vært med på å arrangere den lokale UKM-mønstringen i mange år. Hun forteller at Kristiansand alltid har hatt mye musikk på programmet.

— Antall deltakere har sunket med årene, men antall innslag har holdt seg ganske stabilt. Det har blitt færre band og færre grupper. Både i fjor og i år var det bare to påmeldte band, men så har vi flere som står alene på scenen, forteller hun.

Hun tror det kan henge sammen med at det finnes så mange alternativer. I dag finnes det flere arenaer de unge kan eksponere seg selv på enn tidligere.

Egenprodusert låt

Malene Isaksen (15) deltok på UKM for andre gang. I fjor kom hun videre til fylkesmønstring med egen versjon av den velkjente låta «Halleluja». Der fikk beskjed om at ville være vanskelig å komme lenger med en coverlåt. Derfor stilte hun med noe helt eget i år. Låta «Teach me how» er inspirert av eget kjærlighetsliv.

— Du vet. Tenåringer og sånn. Den er inspirert av en spesiell gutt, smiler hun.

— Det er så gøy å se hvordan deltakere løfter seg når de har et band med seg, sier Kvalvik. Nytt av året er nemlig eget husband. De som sang ble akkompagnert av et band satt sammen av musikkstudenter fra UiA. Isaksen trivdes godt med band på scenen, og merket stor forskjell fra i fjor.

— Det var mye bedre enn med playback sånn som i fjor. Jeg synes bandet var kjempeflinke, forteller hun.

Fra klassisk pianomusikk til industriell dans

— Jeg har spilt flere huskonserter før så det gikk veldig greit, sier pianist Emma Kaspersen (14). Hun sto for dagens eneste klassiske innslag, og spilte en vals av Chopin.

— Jeg valgte den fordi det er noe jeg har jobbet med veldig lenge og fordi jeg synes den er veldig fin, forteller 14-åringen.

Blant dagens danseinnslag var trioen K3. På grunn av sykdom var de en duo for dagens anledning, bestående av Mirtha Helle (17) og Sunniva Davidsen (18).

— Vi fikk spørsmål da vi deltok på Tangen Talenter om vi ville melde oss på UKM. Vi hadde litt koreografert i dag, men det meste er improvisasjon, forteller Helle.