— Jeg tok bildet helt på tuppen av moloen. Det er tatt med iphonen min, og jeg la først merke til flagget da jeg kom hjem, sier Lauvland, som til daglig er leder i Aktiv Helse.

Flagget på bildet ser man ikke i himmelen, men på vannet! Fyrverkeriet eksploderte i rødt, hvitt og blått, og gjenskinnet i den blanke sjøen er ganske utrolig.

— Bare heldig

— Jeg var bare heldig, det sto enormt med folk og knipset i vei der nede. Vi hadde akkurat løpt Taptoløpet sammen med en stor mengde folk. Bildet la jeg ut på Instagram litt over klokka 24, og jeg har fått en del likes på det. Jeg kan nesten ikke tro at dette er målbevisst fra arrangørenes side, sier Lauvland.

Fyrverkeriet var det største i Kristiansands historie, og kommunen brukte 150.000 kroner på det. Det var satt opp ramper til utskytning på Tangen og Odderøya på totalt 600 meters bredde, samt en lekter ute i vannet. Rundt 5.000 tilskuere var samlet i Tresse for å få det med seg.

Verdig avslutning

Lauvland hadde selv en veldig bra 17. mai-feiring.

— Jeg hadde en festlig dag med barnetoget, folketoget og taptoløpet i Markens mot slutten av dagen. Fyrverkeriet var helt fantastisk, en skikkelig verdig avslutning på dagen, sier han.