— Vi er helt enstemmige. Lag og foreninger gjør en kjempejobb. Kulturuka er og skal være en hyllest til dem. Der skal vi vise fram alt som skjer, sier nestleder i levekårsutvalget Tor Søren Drivenes (H).

I forrige uke la kulturrådgiver Tove Linda Høgstøl fram sak til politikerne. Hun skrev at det ikke går lenger at ansatte på kulturetaten må lete etter midler på ulike kontoer for å få penger til å drifte Kulturuka, og hun varslet at Kulturkvelden kunne bli nedlagt.

Uka er den største kulturelle happeningen i Vennesla hver høst. Det pågår over 40 arrangementer i ei languke, og på Kulturkvelden deles Kulturprisen ut.

Det var snakk om å redusere på denne markeringen for å spare penger. I fjor kostet Kulturuka kommunen 88.000 kroner, drøyt. På møtet i Levekpårutvalget torsdag gjorde samtlige politikere det klart at de ikke er med på reduksjoner i Kulturuka om høsten.

— Vi ber nå rådmannen finne 100.000 kroner i første tertialgjennomgang. Disse pengene skal øremerkes høstens Kulturuke. Fra høsten av må det komme egen budsjettpost for Kulturuka, sier Drivenes, som ledet møtet i Levekårsutvalget i leder Inger Turid Tonstads feriefravær.

— Vi kan ikke bevilge, men henstille. Det vil jo bli et jordskjelv hvis ikke politikerne i plan og økonomi-utvalget følger opp. Men det gjør de nok. For alle partier er unisone i vår hyllest til kulturuka. 100.000 kroner er ikke mye. Tenk alt vi får igjen, sier Drivenes.