Til Fædrelandsvennen er partene knappe i sine kommentarer:

— Vi gleder oss over det gode samarbeid med Kristiansand Havn, og er tilfreds med det inngåtte forliket med Color Line, sier Peter Frølich, styreformann Fjord Line AS.

Helge Otto Mathisen, konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, sier følgende:

— Vi er tilfreds med avtalen.

Forlik

Fjord Line og Color Line melder om forliksavtalen i en pressemelding torsdag. Saken gjelder tvisten mellom de to selskapene om bruken av gangtuben på havna.

Saken oppsummeres slik:

— Color Line AS saksøkte i 2013 Fjord Line AS med krav om vederlag for bruk av en passasjertube i Kristiansand havn i 2010. Saken ble avgjort ved Dalane tingretts dom av 21. mars 2014, som ble påanket til Gulating lagmannsrett. I kjølvannet av Dalane tingretts dom saksøkte Fjord Line AS Color Line AS for Oslo tingrett med krav om erstatning for kostnader til alternativ transport av passasjerene i havnen fra og med 2011. Hverken ankesaken for Gulating lagmannsrett eller saken for Oslo tingrett er pådømt.

Men nå er begge sakene løst utenfor rettsystemet.

— Begge sakene er nå løst i en omforent utenrettslig avtale mellom Color Line AS og Fjord Line AS. Partene er tilfreds med avtalen, og er enige om ikke å offentliggjøre innholdet i forliket.

Etter det Fædrelandsvennen forstår innebærer forliket at Fjord Line nå har muligheten til å få benytte seg av passasjertuben, og slutte å sende passasjerene sine med buss.

- Gledelig

Havnedirektør Halvard Aglen er fornøyd over at selskapene endelig er enige.

— Kristiansand Havn har ikke vært involvert i den siste delen av denne prosessen, men vi gleder oss over resultatet, og at de har kommet til enighet om en god løsning for begge parter, sier Aglen til Fædrelandsvennen.

Han sier at han ikke kjenner innholdet i avtalen.

— Det er heller ikke noe tema for oss. Men det er nå opplagt at tuben nå kan benyttes også av Fjord Line, etter betingelsene i denne avtalen. Som havn er vi glade for at infrastrukturen kan tas i bruk, sier Aglen.