Dagrunn Eriksen mener det finnes langt viktigere saker å kjempe for på 8. mars enn årets hovedparole som er «Nei til reservasjonsrett». Overfor VG beskriver hun det som egoisme, når kampen mot legers rett til å nekte å henvise kvinners til abort blir sett på som viktigere enn at 26 millioner kvinner er ofre for menneskehandel.

— Det er de fattige kvinnene ute i verden som trenger vår hjelp, ikke misforståtte paroler i vår egen, lille andedam, sier Dagrunn Eriksen til VG.

Reagerer

Stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap) sier til Fædrelandsvennen at Dagrun Eriksen burde holde seg for god til å bruke denne form for retorikk i denne saken.

— Dette er også et underlig argument fra KrF som har vært med å støtte innsettelsen av en regjering som har kuttet i støtten til verdens matvareprogram, og dermed hjelpen til kvinner som lider, sier Kari Henriksen.

- Krampeaktig

Ap-politikeren mener dette blir et krampeaktig forsøk på å redusere betydningen av at KrF har trumfet gjennom et vedtak om reservasjonsrett, som store deler av både den kvinnelige og mannlige befolkningen er imot.