— Hun løp så fort hun kunne som en fakkel rett ut gjennom døra, sier jenta i dommeravhøret som torsdag ble avspilt i retten.

15-åringen er selv tilstede i Kristiansand tingrett. Der er faren (48) tiltalt for å ha forsøkt å ta livet av moren om morgenen 31. juli i fjor. Han skal ha helt bensin over ekskona og ut i soverommet og tent på med en lighter.

Dette skjedde på familiehytta på Matkroni i Evje og Hornnes.

48-åringen er også tiltalt for å ha startet brannen som lett kunne ha tatt livet av ekskona og barna, dersom de ikke hadde kommet seg ut av hytta i tide.

Våknet av bråk

I dommeravhøret forklarer den eldste datteren hvordan hun våknet av bråk fra der moren sov. Hun hørte moren skrike til faren at det var bensin han helte ut.

Så vekket hun lillesøsteren sin (13) og løp ut av rommet.

— Hun hørtes desperat og redd ut, sier 15-åringen.

— Pappa sto med ryggen til meg, og sa til meg "flytt deg, det kommer til å brenne". Jeg måtte ta et skritt bakover. Jeg vet ikke om han gjorde noe med armen, men de begynte plutselig å brenne, sier hun.

Mens moren løp ut døra i full fyr, løp faren tvers gjennom vinduet i stua.

Ville slukke

15-åringen beskriver videre hvordan hun flere ganger løp ut og inn av hytta for å slukke flammene med vann og brannslukningsapparat. Hun måte holde pusten på grunn av røyken.

— Jeg ville jo slukke brannen, sier hun.

Hun fikk også reddet viktige ting som morens veske. For å komme til måtte hun knuse et vindu. Hun fikk også hentet mobiltelefonen sin på rommet sitt. Denne brukte moren til å ringe 112. I dommeravhøret forklarer jenta også at hun natt til 31. juli hadde våknet og sett faren brenne to familiebilder. Dette gjorde henne sint. Hun beskriver at faren bablet rare ting hun ikke forsto.