— Jeg har vært der, og jeg rykket opp ett år og mistet 11-12 mann. Så jeg vet det er vanskelig. Men jeg tror Start-laget har rutine nok og kvalitet nok til å ha tre lag bak seg når vi teller opp til slutt. Det er selvfølgelig hovedmålet både for oss og for dem, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til Fædrelandsvennen.

Tidligere Start-trener - nå Bodø/Glimt - Jan Halvor Halvorsen Foto: NTB Scanpix

Kampen i Bodø søndag ble til en skrekkfilm om man holder med sørlandslaget, og Start sitter for alvor med i nedrykkssumpa med ti kamper igjen å spille.

— Ville ikke vært bekymret

Et høytflyvende Bodø/Glimt har seks seiere på rad - ny klubbrekord - og med ti poeng ned til nedrykk kan Halvorsen enn så lenge pustet lettet ut.

— Man må se litt på marginene. Start har hatt dem litt mot seg, og var blant annet uheldig som tapte i Tromsø. Så er det den der stang inn og stang ut, og plutselig snur det. Så jeg ville ikke vært veldig bekymret, sier Halvorsen.

Selv ledet han Start til opprykk både i 1999 og 2001, i en periode hvor mange spillere kom og gikk i klubben, ikke ulikt situasjonen som er i dag.

- Fokuser på dem man har

Trond Olsen jubler for scoring, mens Lars-Jørgen Salvesen og Solomon Owello bare kan resignere i 5-1-tapet i Bodø søndag. Foto: NTB Scanpix

— Det viktigste er ikke å ha fokus på det, men se heller hvem som er igjen. Jeg har mistet tre spillere før sesongen som scoret mange mål, pluss at jeg mistet Badou nå. Så man må fokusere på dem man har, sier Halvorsen.Og selv om Start er ute på trenerjakt, ser ikke Halvorsen for seg noen snarlig retur til Sørlandet.

— Jeg hadde fire kjempefine år i Start, selv om det ble vanskelig til slutt. Jeg hadde noen fantastiske år, men den tida er nok forbi, sier Halvorsen og ler godt - vel vitende om at han har lite å være misfornøyd med om dagen.