— Det er en av de mest elleville historiene som finnes. Det må det være, sier Espen Nordahl, trener for Vigør G19. Han var svært bekymret den siste tiden før turneringen, og var ikke sikker på at han vil ta med laget til Danmark. På det første spillermøtet på mandag sa han følgende til spillerne:

- Jeg har prøvd alt gutta. Jeg har prøvd å ringe alle gamle keepere og prøvd å låne fra andre lag, men jeg har ikke klart å skaffe oss noe keeper.

Svaret han fikk fra spillerne var klart:

— En utespiller går i mål, så gjør vi det beste ut av det, sa laget.

Sander Emanuelsen og Jesper Daland viser stolt fram pokalen Vigør får med hjem fra Dana Cup. Foto: PRIVAT

Stolte

Lørdag ettermiddag gikk laget helt til topps i en av verdens største turneringer. Finalemotstander var vertene Hjørring, som slo ut Flekkefjord i semifinalen. Dramatikken måtte avgjøres på straffer, hvor den opprinnelige utespilleren Fredrik Karlsen var ustoppelig og reddet to straffer. Med det ble han den store helten da bruntrøyene kunne juble i Danmark.

— Jeg er helt borte nå. Det er det beste jeg har gjort på en fotballbane. Det er helt rått, sier keeperhelten Karlsen, som totalt bare har stått tre måneder i mål fra han spilte sjuerfotball.

Veien til finalen er også en stor solskinnshistorie for gutta fra Hellemyr. I sluttspillet vant laget også tre andre straffesparkkonkuranser, to av de sto også Karlsen.

— Jeg er veldig stolt nå, men alle skal ha æren. Alle har vært med å bidra og det er helt fantastisk, jubler Karlsen.

Gimletroll-sølv

Treneren er imponert over guttas mentalitet.

— De er helt fantastiske. Vi havner i fire straffekonkurranser, hvor vi er iskalde og kliner til. Jeg er så stolt over dem, jubler Nordahl.

Også Gimletrolls gutter 15 imponerte i Hjørring denne uka. De oransje tok seg helt til finalen, men måtte gi tapt for Sandefjord etter straffer.