— Jeg begynte byggingen 1. juli, sier Bjørkestøl. De siste detaljene var ferdige før helgen.

— Det er en nabo bak oss, som har vært inne på vår eiendom og tatt seg til rette. Og vi synes det er litt ekkelt at de ser ned på oss og rett inn kjøkkenvinduet vårt. Det gjorde at jeg tenkte at, tja, den nye regelen gjør det enklere å sette opp et lysthus. Det løfter eiendommen, samtidig som det skjermer litt mot naboene, sier han og forteller at han har hatt kontakt med naboene.

Tok hensyn

— På eget initiativ har jeg bygd dette lavere, mindre og lenger vekk enn det jeg hadde varslet naboene om. Og det var på en måte for å møte dem litt, og at man ikke bare provoserer, sier Bjørkestøl.

— Så du visste det ville provosere?

— Nei, altså, jeg visste for så vidt ikke det. Men det er klart at slike ting vil være vanskelig når man bor i et nabolag. Det er alltid noen som vil klage på veldig mye, mens man kan ha et godt naboforhold til andre som ikke legger seg opp i alt. Nå hadde vi mulighet til å utnytte vår tom slik vi ønsket. Om det provoserer naboen? Ja, det gjør det sikkert. Men uansett hva vi hadde gjort, så hadde det vel provosert naboen, sier han.

Hønsehuset

— Er du redd for at saken får etterspill?

— Jeg vet ikke, det er godt mulig. Når naboer bygger og stenger for utsikten for andre, så er ikke det like gøy når det skjer med en selv. Men her har jeg fulgt loven. Og da mener jeg en må få gjøre det en ønsker med sin egen eiendom. For vår del har vi nå fått dette «hønsehuset» som vil være en fin plass for ungene å leke, sier han.

— Hønsehuset?

— Det var en tegning av det med høns på taket i Lillesandsposten. Så nå er det døpt «hønsehuset» av venner og kolleger, sier han.