Kvinnen var innlagt ved sykehjemmet for en tid siden, og har nå valgt å gå til politiet med anklager om et seksuelt overgrep gjeldende den samme ansatte.

Siktet

Den ansatte er allerede siktet for et seksuelt overgrep ved det samme sykehjemmet.

— Vi etterforsker denne saken for fullt, og der har det kommet opplysninger om en person til og den samme mistenkte, bekrefter politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt.

Den siktede ble suspendert fra jobben med full lønn og politianmeldt etter å ha blitt mistenkt for seksuelle overgrep mot en eldre pasient.

Prosedyrer fulgt

Ragnhild Bendiksen, kommunalsjef for helse og omsorg, sier at alt kommunen har av relevante opplysninger er oversendt politiet, og at prosedyrene har blitt fulgt.

— Jeg kjenner ikke til denne episoden det vises til nå, men dersom en slik sak tidligere har vært oppe så har det av ledelsen ved sykehjemmet sammen med familien ikke blitt vurdert som sannsynlig at det har forekommet et overgrep, sier hun.

— Men vi tar pasientene på alvor, og vi har lav terskel på å anmelde til politiet. Jeg håper ikke de har følt at de ikke ble trodd, sier kommunalsjefen.