— Det var jo godt gjort å treffe skjæret på en slik måte, kommenterer Tor Einar Sandvikmoen

Lørdag ettermiddag var han på fisketur utenfor Kobbernaglen og Torsteinsneset i Kristiansand, der Vestergabet treffer ytre del av Holskogkilen.

Hele båten over vann

Han ble da vitne til at en båt havnet så til grader på skjær.

— Jeg hørte et smell, og oppdaget en båt som lå på sida på et skjær. De kjørte båren tørr som det heter, sier kristiansanderen.

— Propellen gikk med høyt turtall i et minutt, mens båten lå på skjæret, fortsetter han.

- Hva tenkte du da du oppdaget uhellet?

— Nå må jeg hente fram mobilen og ta et bilde.

Inspiserte båten

Ifølge Sanvikmoen var det to personer i båten, en mann mellom 25 og 30 år og en mann i 60-årene. Den yngste sto på skjæret og inspiserte båten, for å se om det var gått hull i den.

— Det var litt hektisk en periode, for det så ut som om båten skulle ta inn vann, sier Sandvikmoen, som i tillegg til å knipse et bilde også forsøkte å gi hjelp til de to strandede mennene, ved å kaste ut et tau til dem.

— Båten la seg plutselig over på den andre sida, på grunn av den kraftige strømmen, så jeg måtte rygge bort et øyeblikk.

Flere fartøyer kom etter hvert også til, og det hele endte opp med at båten kom seg av skjæret kunne kjøre videre.

- Skjær som alle går på

Ian Martin Reed, båtfører på redningsskøyta Kaptein Egil J. Nygård i Kristiansand, mener skjæret ved Kobbernaglen er lett å gå på.

— Dette er et skjær som "alle" går på, særlig de som er dårlig kjent på stedet. I dette området man må følge nøye med på kartet for å navigere riktig, sier han.