Midt på sykkelstien satte kommunen opp gjerde og dette skiltet. Naboene mener kommunen heller burde startet riving.
Idretthuset ligger rett ved Ravnåsvegen. Naboene venter bare på at en bil skal få skader.

— Her går sykkelstien for mange skolebarn, og nylig raste deler av taket ned. Kommunen har bare et gjerde midt på sykkelveien og satt opp skilt med beskjeden «bruk påbudt verneutstyr», sier en oppgitt nabo, Egil Holberg.

Forfallet er kommet langt på deler av Idrettshuset.

Sammen med kona Anne Vigdis og naboene Sven Aage Olsen og Henny Olsson har han møtt opp for å få fokus på det de mener er en liten kommunal skandale midt i Vennesla.— I fjor ba kommunen folk melde fra om skrot og rot i folks hager eller private fyllinger. Da er det spesielt av kommunen å la idrettshuset stå og forfalle i tiår etter tiår. Det er tydeligvis forskjell på far og katten, sier Sven Aage Olsen.

Frykter skader

Holberg husker ungdommene som for mange år siden hadde sommerjobb i kommunen. De kom og begynte å fjerne løs murpuss på huset.

— Da trodde vi de skulle pusse opp. Men hullene i muren er her ennå, og mer og mer løs sement ramler ned. Privatfolk hadde aldri fått lov til dette, sier Holberg.

Sikkerheten er viktigst, mener Henny Olsson:

Her kan mer ramle sammen når som helst.

— Vi frykter for skolebarna som går her på sykkelstien. På andre siden av idrettshuset er fylkesveien. Det er bare flaks at ikke biler er truffet av takstein. Nylig hang ei takrenne og slang. Nå er den borte, sier Henny Olsson.

- Stygt og flaut

Anne Vigdis Holberg er også opptatt av det estetiske.

— Det er fryktelig stygt etter hvert. Rett og slett flaut. Vi snakker Idrettsplassen. Venneslas storstue. Her kommer mange besøkende i løpet av et år. For en måte å reklamere for bygda på, sier hun

Naboene forteller om årevis med forfall og årevis med frustrasjon. De satte sin lit til Vindbjart i fjor, og håpet at opprykk til første divisjon skulle få kommunen til å bruke penger på og ved Idrettsplassen. Men så brast det håper.

Her hang nylig ei takrenne og slang. Under går fylkesveien. Mer kan komme.

Leder for avdeling byggforvaltning i Vennesla kommune, Inger Neset, sier hennes etat ønsket riving på nittitallet, men at park— og idrettsenheten har ansvaret for bygget.

Blir hørt

Park- og idrettssjef Jürgen Orf sier dette:

— Jeg har faktisk fått inn 260.000 kroner på budsjettet til riving. Før 17. mai skal bygget være borte, tror jeg. Nå skjer noe.

Orf forklarer at bygget har vært greit å ha som lager. Blant annet er alle julelysene til Vennesla sentrum plassert her.

— Ting tar tid. Nå må malingen inne og ute analyseres. Så må vi ha rivingsplan, miljøsaneringsplan og avfallsplan. Jeg jobber med dette nå. Vi søker snart rivingstillatelse. Naboene skal bli hørt, sier Orf.