Nå dropper han å reise til Latvia.

— Det er kjipt. Jeg kjente det onsdag kveld, og i går var det enda litt verre. Og siden har det ikke blitt noe bedre, sukker langrennsløperen.

Kristiansanderen leder cupen — som er nivået under verdenscup - foran de fire siste rennene, og hadde han klart å forsvare den hadde han vært sikret deltakelse i verdenscupen i samtlige renn fram til jul. Og hadde han vært topp tre, hadde han vært sikret verdenscup-deltakelse resten av sesongen.

Nummer åtte i verdenscupen

Foran helgens to renn i Latvia, leder 21-åringen med seks poeng på Hans Christer Holund. Matti Heikkinens er nummer tre, men han er opptatt med VM, og dermed er det i praksis hele 61 og 67 poeng ned til dem som følger nærmest.

Les også:

Og ved å bli nummer åtte på verdenscup-sprinten i Østersund forrige helg, beviste Bjerkreim Nilsen at det ikke er noe i veien med formen.

— Med normal form hadde jeg nok mest sannsynlig vært topp tre sammenlagt. Men nå fikk jeg nettopp høre at Martin Johnsrud Sundby er syk, og da har nok han det enda kjipere enn meg, sier den tidligere Torridal-løperen - som ble nummer 35 på 15 kilometer fri i Østersund.

De to siste rennene i skandinavisk cup går tirsdag og onsdag.

Ble syk til U23-VM

— Jeg får håpe på et mirakel i natt slik at jeg blir frisk til å delta der. Men jeg tviler på at det skjer, og det er liten vits å tyne kroppen hvis jeg er småsyk.

Uansett har han ikke helt gitt opp pallen sammenlagt.

— Jeg kan ha sykt flaks slik at det er mange nye som tar poeng, men realistisk sett ender jeg på sjette-sjuendeplass.

Det er ikke første gang i vinter at han er uheldig. Under U23-VM pådrog han seg tett nese, tett bryst og vondt i hodet som følge av allergi.

— Det er kjipt, men jeg har gått bra de andre gangene jeg har gått, sier sørlendingen - som to ganger denne sesongen har vært i semifinale i verdenscupen.