Det var tirsdag at sivilt og uniformert politi slo til i en operasjon midt i Markens i Kristiansand. Bakgrunnen var en melding om at en 19-åring hadde blitt holdt fanget og banket opp i en leilighet i et par timer.

Han skylte penger for narkotika og familien hans hadde blitt ringt opp med beskjed om at de skulle få sønnen sin igjen mot at det skyldige beløpet ble betalt.

Det var avtalt et møtested i sentrum, men politiet slo til og pågrep seks personer mellom 17 og 25 år. Onsdag kveld ble ytterligere to personer pågrepet.

Totalt er sju av disse siktet for trusler, vold og frihetsberøvelse.

Torsdag ble en 19-åring og en 25-åring varetekstfengslet i saken. For førstemann var påstanden to uker med brev— og besøksforbud og isolasjon, mem politiet fikk kun medhold i én uke.

— Jeg kan ikke si noe om hvordan han stiller seg til straffskyld, men vi har et håp om at han er ute av fengsel før denne ene uken er omme, sier forsvarer Alf Tore Nilsen.

Andremann ville politiet fengsle i fire uker med fulle restriksjoner, men fikk kun medhold i to uker. Hans forsvarer Svein Kjetil Stallemo opplyser at klienten nekter straffskyld.

Politet opplyser at det kan være aktuelt med ytterligere fengslinger i saken.