– Presidenten har en plan og vil gjøre noe. Han (French) vil bli satt fri, men jeg vet ikke når, sier senator Pascal Masela Ngaliema Kahungu til avisen.

Kahungu representerer Kabilas støtteparti PPRD og er dermed en del av presidentens maktbase i senatet, ifølge avisen.

– Hvis vi bare tar det rolig, vil denne saken gå helt bra til slutt, sier senatoren.

Han ønsker imidlertid ikke å gå nærmere inn på hva han mener med å ta det rolig, men han sier det er viktig og riktig å sende French hjem til Norge.

– Det er viktig for Kongo å samarbeide godt med alle land i verden, sier Kahungu.

– Han er utlending, og hans plass er ikke her i Kongo. Han bør få reise hjem, sier han.

Ifølge senatoren ligger imidlertid nøkkelen i en benådning fra presidenten. Mandag møtte spesialutsending Kai Eide president Kabila. Til stede var også den britiske ambassadøren og Kongos utenriksminister.

Den angivelige planen om å få satt fri French er ukjent for Norges representant i Kongos hovedstad.

– Dette er første gang jeg hører dette navnet. Eide har ikke hatt møter med ham, og vi er ikke kjent med at presidenten skal ha en slik plan, sier ministerråd Jon Otto Brødholdt til Dagbladet. Han er i Kinshasa for å bistå Eide.

Bare 20 minutter ut i tirsdagens rettssak mot French ble den utsatt i tre dager på grunn av innvendinger mot tolkingen i den provisoriske rettssalen.

French er tiltalt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland som ble funnet død på cellen i Ndolo-fengselet 18. august i fjor.