Sigmund Kroslid anslår at mer enn 2500 mennesker har samlet seg og skal nå gå i toget opp forbi sykehuset til Ueneshallen.

— Jeg tror ikke mange har latt seg skremme av regnværet. Dette er befolkningens spontane reaksjon på forslagene om å ta bort viktige funksjoner ved sykehuset i Flekkefjord, sier Kroslid til Fædrelandsvennen.

En liten time før fakkeltogets avgang, begynte de første å samle seg på jernbaneområdet i Flekkefjord. Og så rant det på med folk. En halvtime før avgang var det tett i tett av folk med fakler, hjemmelagde plakater og trykte plakater, små barn i barnevogner til eldre med stokk. Det ser ut til at dette kan bli den massemønstringen initiativtakerne ønsket.

Den tidligere KrF-ordføreren i Flekkefjord er en av mange som torsdag går i demonstrasjonstog til støtte for lokalsykehuset.

Sist i 1987

— Dette er andre gang jeg går i fakkeltog. Første gang var i 1987, og også den gang var snakk om å legge ned fødeavdelingen ved sykehuset vårt, sier han.

Fakkeltoget går fra det tidligere jernbaneområdet i Flekkefjord sentrum, via sykehuset og opp til Ueneshallen. I idrettshallen arrangerer Sørlandet sykehus folkemøte, der de frammøtte er lovet å komme til orde med spørsmål og kommentarer.

Askjonskomité

Ex-ordføreren forteller at aksjonskomiteen som er under etablering, har som mål å komme i dialog med ledelse og administrasjon ved Sørlandet sykehus. Sykehuskomiteen vil arbeide parallelt med lokalpolitikere, som framover utvilsomt vil komme med flere innspill til forslaget til en framtidig sykehusstruktur på Sørlandet.

Rikspolitikerne savnet

På sosiale medier har de tre stortingsrepresentantene fra Lister, Ingunn Foss (H) fra Lyngdal, Hans Fredrik Grøvan (KrF) fra Lyngdal og Odd Omland (Ap) fra Kvinesdal, lokalt fått kritikk for at de ikke deltar på torsdagens aksjons til støtte for lokalsykehuset. Sigmund Kroslid mener det viktigste er at de tre framover benytter sine posisjoner og kontakter og taler for at det fortsatt skal være et stort aktivitetsnivå ved sykehuset i Flekkefjord.

— Jeg mener bestemt at et lite og veldrevet sykehus som det vi har her i byen er mer effektivt enn de store sykehusene. Kjøreavstand og veistandard i denne delen av landsdelen tilsier også at sykehuset bør bevares, sier Sigmund Kroslid.