7032 får tilbud om studieplass ved Universitetet i Agder. Plassene er fordelt på 4816 gjennom samordna opptakk, og 2216 gjennom lokalt opptak. Over halvparten er kvinner.

— Vi er veldig fornøyde. Nå har vi økt hvert år siden vi ble et universitet i 2007, sier studiedirektør Bjørn J. Monstad.

I fjor fikk 6801 tilbud om studieplass, men i år er altså tallet 7032. Og i takt med at søkertallene øker, blir det også mer kamp om studieplassene.

Gode tall for yrkesstudiene

— Går vi fem år tilbake i tid, var flere av studiene våre åpne. Nå har de fleste poengkrav, hvilket betyr at vi får gode søkere med gode poeng, sier Monstad.

Mange av studiene har også høyere poenggrense i år enn i fjor, skriverUiA på sine nettsider. Generelt viser opptakstallene at de store yrkesstudiene har gode tall, som gjelder blant annet sykepleier- og lærerutdanningen.

— Profesjonsstudiene er store hos oss, og derfor er det viktig med gode søkere på disse, forteller studiedirektøren.

Opptaket er i bevegelse hver dag, slik at det vil øke fram mot studiestart, kommer det frem på UiAs nettside. Det er grunn til å tro at UiA vil få 11.000 registrerte studenter også i år.

— Vi kommer nok ikke til å øke veldig utover de 11.000 - kanskje noen hundre. Vi tenker kvalitiet og plass, sier Monstad.

Positive tall for NLA Høgskolen

NLA Mediehøgskolen Gimlekollen opplever også økning i antall søkere som har blitt tilbudt studieplass.

— Ved journalistikk- og mediefagene har vi hatt en økning på fem prosent, forteller kommunikasjonsrådgiver Siril Reyes Aartun.

Økningen gjelder hovedsaklig journalistikkutdanningen.

— Vi ser for eksempel at det har økt en del på årsstudium. I år er det første gang årsstudium for avis og nett ligger ute på Samordna Opptak, sier Aartun.

Totalt har 76 blitt tilbudt plass ved bachelorprogrammet i journalistikk. På årsstudium for radio/fjernsyn og avis/nett er til sammen 28 tilbudt plass.

— Vi ser at flere av de som tar årsstudium, velger å gå over på bachelorprogrammet, sier Aartun.