EVJE OG HORNNES: Det var 30. mars i år at to menn på 19 og 20 år la ut hver sin anonyme bombetrussel på nettapplikasjonen Jodel. Truslene var rettet mot Setesdal videregåande skule i Evje og Hornnes, hvor den ene av dem var elev.

Mennene ble pågrepet og siktet for meldingene. Nå er begge dømt til 30 dager ubetinget fengsel.

To bomber

19-åringen, som var elev ved skolen, postet en melding som inneholdt opplysninger om at det skulle være plassert to bomber på skolen. Bombene ville bli utløst på skolen morgenen etter.

Kort tid etter la vedkommendes kamerat ut en Jodel-melding som bekreftet bombetrusselen.

Redusert straff

Begge mennene har tilstått å ha skrevet meldingene, og de tok selv kontakt med politiet. Dette bidro til en raskere oppklaring av saken Påtalemyndigheten foreslo en straff på 30 dager ubetinget fengsel.

Ifølge domsbeskrivelsene ville straffen vært 50 dager, men fordi de siktede selv tok kontakt med politiet, ble dommen redusert til 30 dager.

Skapte alvorlig frykt

I dommen fra Kristiansand tingrett heter det at meldingene på Jodel skapte alvorlig frykt for elever, ansatte og andre i nærområdet.

I tillegg måtte politiet bruke store ressurser, samt at det offentlige ble påført unødvendige omkostninger, før det ble avklart at truslene ikke var reelle.