Nils Petter Lian besøkte fredag den nye Rimi-butikken i nærmiljøet sitt, og håper økt konkurranse vil gi kundene bedre tilbud. Foto: Tore André Baardsen
Matvarekrigen i Vågsbygd hardner til etter at den nye Rimi-butikken i Lumberkrysset torsdag åpnet i dørene. Foto: Tore André Baardsen
Butikksjef Rune Pedersen håper han skal klare å selge norsk ferske reker og andre matvarer i den nye Rimi-butikken til at distriktssjef Kenneth Michaelsen blir fornøyd. Foto: Tore André Baardsen

– Det er beinhard konkurranse i matvarebransjen, og i Vågsbygd er det nå mange butikker samlet innenfor et forholdsvis lite område. Vi har imidlertid tro på at den nye Rimi-butikken skal klare å ta tilstrekkelig med markedsandeler fra de fire butikkene som var her fra før, sier distriktssjef Kenneth Michaelsen i Rimi.

Butikksjef Rune Pedersen og de 11 andre ansatte (drøye 7 årsverk) er i alle fall godt fornøyd med de første åpningsdagene på butikken som ligger tett inntil Lumberkrysset.

– Det er gøy å starte opp i helt nye lokaler. Nå er det bare opp til oss å gi kundene best mulig service og sørge for at alle hyllene alltid er fylt opp, sier Rune Pedersen i det han fyller på flere ferske reker i kjøledisken.

På den få hundre meter lange strekningen fra Lumber til Amfi Vågsbygd skal følgende dagligvareforretninger nå kjempe om kundene: Coop Extra, Rimi, Ica Supermarked, Kiwi og Rema 1000. I tillegg er det en Meny-butikk to og en halv kilometer unna ved Kjosbukta.

Fornøyde kunder

Nils Petter Lian var en av kundene som fredag handlet i den nye Rimi-butikken. Han er glad for alle som etablerer seg i bydelen hans, og håper økt konkurranse bare vil gi dem som kunder lavere priser, bedre utvalg og service.

– Jeg tror likevel jeg kommer til å handle mest på en butikk. Det tar for lang tid å bli kjent med hvor varene står i hyllene dersom en skal handle flere steder, sier han.

Ønskes velkommen

Administrerende direktør John Thunes i Forbrukersamvirket Sør som representerer Coop Extra som er nærmeste nabo til den nye Rimi-butikken, ønsker konkurrenten velkommen.

– Det er ingen tvil om at det er hard konkurranse om matvarekundene i Vågsbygd, og at noen vil merke Rimis etablering. Siden Rimi har de samme eierne som oss, synes jeg likevel bare det er hyggelig at de etablerer seg her. Jeg tro lavprisbutikker som Rema 1000 og Kiwi vil merke mer til den økte konkurransen fordi vi er en fullsortimentbutikk, sier butikksjef Magne Severinsen i Ica Supermarked i Vågsbygd.

Verre andre steder

– Selv om det på landsbasis i dag er butikker nok til 20 millioner innbyggere, blir ikke konkurransen i Vågsbygd tøffere enn mange andre steder. Vågsbygd har tross alt mange innbyggere, og jeg oppfatter også at den nye butikken har en annen profil enn Coop Extra som er en fullsortiments lavprisbutikk, sier John Thunes.

Regionsjef Sigurd Christoffersen i Kiwi sier konkurransen i matvarebransjen har vært knallhard i flere år, men mener forbrukerne bare er tjent med dette.

– Det er mange butikker samlet på ett sted i Vågsbygd, men slik er også situasjonen mange andre steder som ikke har så mange innbyggere. Når en ser på innbyggertallet er det for eksempel dårligere kundegrunnlag for matvarebutikkene på Tangvall i Søgne og i Lyngdal, sier han.