Her er advokat Nils Grønås avbildet foran fengselet i Quito hvor sørlandskvinnen sitter fengslet. Nå jobbes det med å få saken avvist. Foto: Privat

— Jeg har levert inn en begjæring om at kjennelsen som ble fattet i det forrige rettsmøtet - at tiltale skal tas ut, og at en rettssak følgelig skal berammes - må kjennes ugyldig. Av den grunn er det berammet et nytt rettsmøte fra morgenen 19. juni. Der skal jeg argumentere for at hele saken må frafalles. Det skriver advokat Oswaldo Trujillo Santillan i en e-post til Fædrelandsvennen .

Som kjent forsvarer advokat Trujillo sørlandskvinnen som har sittet fengslet i Ecuadors hovedstad Quito siden 28. februar i år, da hun ble arrestert på byens flyplass med tre kilo kokain i bagasjen.

Har tro

Hennes norske advokat, Nils Grønås, sier at han har en viss tro på anken til Santillan.— Det ble i starten av saken ikke fulgt flere prosedyrer, blant annet at hun skulle ha tolk i avhørene, sier han.

Grønås sier at det fortsatt er mulighet for ny anke om den som nå er inne blir avvist.

— Deretter nærmer vi oss en dato for en hovedforhandling, sier han.

Ble ranet

Kvinnen ble ranet i fengslet for en tid tilbake, og har fått tett oppfølging blant annet fra UD etter den hendelsen.

— Det jobbes for å få henne over på en sikkerhetsavdeling i fengslet uten at jeg vet om hun ønsker det eller hvordan det arbeidet går, sier han.

Grønås sier sørlandskvinnen etter forholdene har det bra.