MUSIKK: Mathias Weber var blant dem som deltok på bandkurset for nybegynnere. Han syntes han lærte veldig mye på kort tid. Foto: Jarle R. Martinsen
LÅTER: Her er kurset for de som vil lære å skrive låter. Her var det stillhet og konsentrasjon som gjaldt. Foto: Jarle R. Martinsen
SANG: Her er syngeglade jenter! F.v. Trine Moen, Ann-Carin Olsen, Vilde Svensen, Amalie Feyling Flatebø, Hege Cecilie Lande Bekken, Natalie Sørensen og instruktør Inger Marie Lohne. Foto: Jarle R. Martinsen
KUNST: Maria Nordby deltok på et kunstkurs som handlet om å male på fotoprint. Foto: Jarle R. Martinsen
Fra showet lørdag kveld: Kjetil Hatletveit & Alexander Sommerseth Foto: Silje Hasund
Fra showet lørdag kveld: Kjetil Hatletveit Foto: Silje Hasund

MANDAL: – Dette er helt topp. Jeg hadde behov for å lære meg mer om det å spille i band, forteller Stian Kvamsdal Thu mens han klimprer løs på gitaren.

Det handler om arrangementet "Åpen scene" som er et samarbeid mellom en rekke aktører: Buen kulturhus, Mandal barne— og ungdomsråd (BU), kulturskolene i Lindesnesregionen, InClub, Mandal Jazzklubb og Mandal Bluesklubb. Åpen Scene får også støtte fra UKM og Kulturkortet Vest-Agder.

Utvikle seg

Hensikten er å gi barn og unge som har et talent en sjanse til å utvikle det. Som altså det å spille i band. Eller fotokurs, dans, synging, låtskriving og å rigge lyd og lys til sceneopptreden. SE VIDEO RETT OVER!

– Vi hadde også et slikt kurs i desember som slo godt an, tross uværet som var den dagen. Folk kom både for å delta på kursene og for å se på dem opptre på kvelden, forteller en av arrangørene Guro Wendelbo.

Får sjansen

Initiativtaker til opplegget i Buen er Alexander Sommerseth. Han mener dette gir ungdommene sjansen til å komme og prøve seg uten at det er for seriøst.

– Det er kjempeviktig å få de ut av rommet hjemme. Dette opplegget er helt gratis, her får de sjansen til å prøve seg, sier han entusiastisk.

Lørdag kunne han se at det kom et 40 talls ungdommer, det dobbelt av hva som kom forrige gang. Og den store finalen var på kvelden, da fikk alle virkelig prøvd seg på scenen — garantert til stor jubel fra publikum.

Oppkjøring til UKM

Dette er oppkjøringen til Ungdommens kulturmønstring som i februar tar til for fullt i de ulike kommunene.

Også i år skal fylkesfinalen være i Buen, denne gang 6. april.