Derfor anbefales politikerne ikke å kjøpe den gamle prestegården, som Opplysningsvesenets fond nå ønsker å selge til fem millioner kroner. Det skriver kommunalsjef Aslak Wegge i sakspapirene som legges fram for plan— og økonomiutvalget 21. januar.

— Rådmannen vil i denne omgang anbefale at man takker nei til tilbudet fra Ovf, men at Rådmannen samtidig gis fullmakt til å vurdere og eventuelt gjennomføre kjøp av eiendommen om denne kommer for salg på det åpne marked, heter det.Kjøpesummen fra Ovf er satt over takst, og Rådmannen stiller spørsmål ved om de vil få en så høy salgspris på markedet. Wegge skriver også at kjøpesummen er for høy for at eiendommen kan finansiere seg selv med inntekter fra utleie.

Det har vært diskutert muligheten for å bygge om boligen til kontorlokaler for kirkeadministrasjonen. Kommunen har vurdert kostnadene knyttet til ombygging til kontorer til drøyt 1, 6 millioner kroner, og i tillegg kommer kostnader til vedlikehold av bygg og utearealer, samt strøm og renhold. Den årlige leien som Vennesla kirkelige fellesråd i dag betaler på 200.000 kroner for sine lokaler vil ikke bære en investering på fem millioner kroner, heter det.