IMG_0896.jpg Foto: Privat
Her er noen av klærne som Vallenes har designet vist fram på catwalken.

Det er magasinet Henne som står bak prisen, som ble delt ut under en større galla i Oslo. En storfornøyd prisvinner sier det var strålende å vinne den mest kjente og prestisjefylte motedesignprisen som deles ut i Norge.

Knallhard konkurranse

— Det er utrolig viktig for meg å vinne en slik pris, og det betyr utrolig mye for utviklingen av merket. Konkurransen var knallhard, så bare det å bli nominert blir lagt merke til i moteverden, sier prisvinneren.

— For meg er det viktig å tenke på kvalitet og at plaggene er behagelige for de som bærer plaggene. Stikkordet er avslappet eleganse. Du skal ikke føle at klærne er ubehagelige, legger hun til.Å finne en kombinasjon av funksjonalitet, design og kvalitet er ifølge Vallenes vanskelig å finne.

Bor i København

Utviklingen av merkevaren "Veronica B Vallenes" har skutt fart etter at hun fikk base i Danmarks hovedstad. Og hun har syv ganger deltatt ved moteuken i storbyen.

- Nå har du vunnet Norges mest prestisjefylte designerpris. Hva er neste mål for deg?

— Det er alltid viktig å tenke framover, sette seg nye mål og finne en indre drivkraft for å komme mer ut i det internasjonale markedet. Denne prisen kan på mange måter bli en liten døråpner for meg i nasjonalt og i det Europeiske markedet, svarer Vallenes.

USA neste

— Nå reiser vi til New York 20. februar for å delta på en internasjonal motemesse, der vi har vunnet en plass i forbindelse med en skandinavisk motepris vi vant for to uker siden, røper kristiansandskvinnen.

Vallenes håper at standen, sammen med den norske prisen, kan gjøre at de blir lagt enda mer merke til i det amerikanske markedet.

Premien er, foruten tittelen, 150.000 kroner fra Innovasjon Norge og en del ekstragoder som kunstverk og annonser i Henne.

Kongelig skryt

Kronprinsesse Mette-Marit delte ut en av moteprisene i Oslo onsdag. Etterpå skrøt Kronprinsessen av prisvinneren og bysbarnet.

— Jeg fikk snakket med Kronprinsessen etter at jeg vant. Kronprinsessen gratulerte meg, forteller Veronica Brøvig Vallenes.

— Hun sa videre at hun veldig gjerne komme innom verkstedet vårt og se litt mer på det vi lager. Kronprinsessen har peiling på mote, så et besøk av henne hadde vært en stor drøm, legger prisvinneren til.

Samarbeid

Stina Skeie samarbeider med Veronica Brøvig Vallenes og eier personlig halvparten av selskapet sammen med Veronica.

— Designet til Veronica er fantastisk og kolleksjonen hennes har livets rett i en nasjonal og internasjonal sammenheng. Hun kan faget sitt og er utrolig dyktig, sier Skeie.

Hun eier også Mandal veveri, som produserer mye av kolleksjonen til Vallenes. Nettopp dette var noe av begrunnelsen til juryen da vinneren skulle kåres.

- Viktig

— For Mandal veveri er det en veldig fin reklame at det Veronica lager, vinner internasjonale premier. Det gir mange fine synergieffekter også for veveriet, sier Skeie.

Hun har selv lang fartstid bak seg innen tekstilbransjen, og føler at det både er helt fantastisk og velfortjent at Vallenes nå vinner.

— Vi ønsker å bygge merkenavnet opp i Skandinavia, men håper også å få et fotfeste i Amerika. Tidligere har vi også vist oss fram i Paris. De to moteshowene vi har deltatt på gir oss et flott vindu inn i et stort marked. Hun kan måle seg med de største motenavnene internasjonalt, mener Stina Skeie.