Rio-håpet lever etter norsk bragdkamp

Rotterdam (NTB-Sjur Natvig): Emilie Haavi, Maren Mjelde og Ada Hegerberg (2) scoret da Norge fortjent slo Nederland 4-1 i lørdagens skjebnekamp i OL-kvalifiseringen. Dermed lever håpet om Rio-tur.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Om Norge slår Sveits onsdag og Nederland samtidig vinner over Sverige med inntil tre måls margin (men ikke fire), blir det norsk seier i kvalifiseringen.

— Vi vet ikke om vi kommer til OL, det er ikke bare opp til oss, men spenningen lever. Tre lag har sjansen, og Nederland kommer til å gå inn med alt de har mot Sverige. Vi må slå Sveits, og det er en voksen jobb, men vi skal være godt forberedt, sa landslagssjef Roger Finjord.

Norge var det klart beste laget i lørdagens kamp, og seieren kunne godt vært enda større, men Nederland hadde et stolpeskudd rett etter å ha redusert til 1-2 halvveis i annen omgang.

De norske brøt gang på gang gjennom på Nederlands venstreside, men det var på motsatt kant det skjedde da Norge etter en snau halvtime scoret sitt første mål i år. Kristine Minde vant ballen og spilte til Hegerberg, som fikk den feilvendt nær midtstreken. Hun vendte av Danique Kerkdijk og satte fart. Med hurtighet og muskler raidet hun helt til hun skar inn i feltet fra venstre og slo et flatt innlegg.

Ballen gikk forbi Caroline Graham Hansen, men Haavi møtte den og banket den i mål før hun jublet liggende. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport