— Vi er forferdelig skuffet, men må samtidig ha respekt for været, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal.

Reketråleren «Carina» ble meldt savnet 12. februar. Brødrene Arnfinn (66) og Øystein Fjeldskår (63) omkom. Foto: scanfishphoto.com

Mandag denne uka startet letingen etter fiskebåten Carina som fikk ned mellom Farsund og Lyngdal 12. februar. Tirsdag fant man båten, og like etter ble den ene fiskeren lokalisert i styrhus.

Fem meter bølger

Onsdag prøvde man gjennom dagen å få personen opp, men måtte etter hvert gi opp. Bølgene var på fem meter, og forholdene ble til slutt for vanskelige.

— Slik værprognosene er i dag og resten av uka er det for dårlig. Vi kan ikke holde på plass kystvaktskipet og miniubåtene i påvente av bedre vær, sier Gabrielsen.Han sier at i neste uke skal de berørte parter sette seg ned og avgjøre hva man skal gjøre.

Tre muligheter

Det er tre muligheter: Man gjenopptar forsøket på å ta opp den omkomne med miniubåt, man bestemmer seg for å heve vraket eller man bestemmer seg for å la vraket og personen ligge.

Båten ligger nå på 155 meters dyp. Så dypt er det kun mulig å gå ned for en dykker med spesialutstyr, slik man kjenner fra dykkene som blir gjort i oljevirksomheten i Nordsjøen.— Den type mulighet er ikke vurdert, men er kanskje noe vi nå skal ta med oss i den videre vurderingen, sier Gabrielsen.