Styreleder Camilla Dunsæd og fungerende sykehusdirektør Geir Bøhler under styremøtet i Kristiansand 4. september. Foto: Steinar Vindsland

Sørlandet sykehus skal være med i tv-suksessen På liv og død.

— Dette tror jeg blir bra, tilbakemeldingene fra de andre sykehusene som har vært med er veldig gode, fortalte fungerende sykehusdirektør Geir Bøhler til sykehusstyret torsdag.

Dette tror jeg blir bra.

I oktober i fjor sendte TVNorge ut 50 TV-team for å dokumentere alt som skjer i løpet av ett døgn i norsk helsevesen.

Det resulterte i seks programmer som viste gleder og sorger, noe som fikk kritikerne til å juble og seerne til å flokke seg rundt tv-apparatene i januar år.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

24. september

Seriens prosjektleder Erlend Hernø Røeggen sa til Aftenpostenda serien ble presentert at hensikten var å gi et mer balansert bilde av det som foregår i det norske helsevesenet.

— I mylderet av negative enkeltsaker er det lett å glemme dem som holder liv i oss. Dette er en hyllest til folkene bak tallene og den massive innsatsen som legges ned ved norske sykehus, sier han.

Nå skal TVNorge gjøre nye opptak, og 24. september er datoen for det ambisiøse prosjektet.

Tre avdelinger

Bøhler opplyser at det blir opptak på tre avdelinger. Det blir på akuttmottaket og øyeavdelingen ved Sørlandet sykehus Arendal, og ved Kvinneklinikken i Kristiansand.

Etter det Fædrelandsvennen har grunn til å tro, vil den nye serien bli sendt etter nyttår.