Det var i mars i fjor at den nå 23 år gamle mannen gikk løs på en politibetjent inne på toalettet til et gatekjøkken i Stavanger. Politiet mistenkte kvindølen for å ha begått hærverk på en restaurant, og påtraff ham på et toalett i nabobygget. Da mistenkte ble bedt om å følge med politiet, reagerte han med å ta et hardt tak rundt strupen til den ene betjenten. Deretter tok kvindølen tak i politimannens jakke, og løftet han regelrett oppi vasken. Politiet sprayet ham med pepperspray og fikk påsatt håndjern.

I kamp med broren

En drøy måned senere kom han i basketak med sin egen bror. Også denne gangen tok han strupetak, og tildelte broren flere knytteneveslag i ansiktet. Far til guttene var oppriktig bekymret, og prøvde å stoppe voldshandlingene ved å slå en gitar i ryggen og bakhodet på rebellen.

I retten kom det fram at 23-åringen i denne perioden gikk på anabole steroider, noe som gjorde ham mer aggressiv enn vanlig.

Også dømt tidligere

23-åringen er også tidligere dømt for vold og trusler mot offentlig tjenestemann, flere trusler og tre tilfeller av legemsfornærmelser. 23-åringens helsetilstand gjorde at slipper fengsel. Lister tingrett dømte han til 263 timers samfunnstraff og 4500 kroner i saksomkostninger.