— Jeg er veldig godt fornøyd med våre nye trenerkapasiteter. De overskygger skuffelsen over at vi ikke kom i gang med idrettstilbudet nå i høst, sier rektor Jan Berhus.

Som bare den fjerde privatskolen i landet fikk Noroff 1. april godkjent toppidrett som utdanningsprogram. Da var søknadsfristen til videregående skoler utløpt (1. mars), og bare 15 elever søkte seg til det nye tilbudet gjennom et rullerende opptak.

— Vi er godkjent for 90 idrettselever, og må ha minst 20 elever for å komme i gang med førstetrinnet. Nå har vi godt med tid til å spre budskapet om vårt nye tilbud, mener Berhus.

Elevene kan velge mellom fordypning i fotball, håndball, svømming, sykling eller basisidrett. Jerv-trener og tidligere fotballproff Steinar Pedersen skal åtte timer i uka ha ansvaret for øktene til de som har valgt fotball.

— Dette virker kjempeinteressant. Det er et stort behov for ferdighetsutvikling og individuell utvikling i denne aldersgruppen. Målet er å få elevene til å tåle mer trening på en bedre måte, sier Pedersen.

Det vil koste rundt 20.000 kroner årlig å studere på toppidrettslinjen. For å rekruttere elever legger rektor Berhus opp til infomøter, klubbmøter og andre aktiviteter.