Ei jente, som er elev ved Fagerholt skole, fant nylig deler av et parti hasj på 1,6 kilo i skogen mellom Fagerholt skole og Lindtjønn barnehage. Det bekrefter politiet overfor Fædrelandsvennen lørdag formiddag.

— Det har blitt funnet en større mengde hasj. Hasjen ble funnet i skogen, og det er mye som tyder på at den har ligget der lenge, sier Hans Jørgen Beckmann i politiet.

Kan ha blitt gjenglemt

Han sier det er sjeldent politiet kommer over større mengder narkotiske stoffer på denne måten.

— Hasjen har tørket helt ut. Så man ser at det ikke er et depot noen bruker jevnlig. Så det ser rett og slett ut som det har blitt gjenglemt. Det er litt spesielt, sier Beckmann.

Han opplyser at prisen for ett gram er 150 kroner. Gateverdien på 1,6 kilo hasj tilsvarer altså 240.000 kroner.

- Lå helt åpent

— Vi vet jo at en del gjemmer narkotika i skogen. De pleier å grave det ned. Dette lå åpent på bakken. Hvorfor det gjorde det, er vanskelig å si, sier Beckmann.

Han spekulerer i om dyr kan ha gravd det fram fra under bakken. Ifølge Beckmann fant jenta deler av partiet, mens narkotikahunder fant resten.

— Mengden i seg selv er stor, men det er ikke uvanlig at enkelte sitter på sånne mengder, sier Beckmann, som sier de rutinemessig undersøker saken nærmere, uten å ville gå nærmere inn på det.