Fjellvettreglene friskes opp for nytt friluftsliv

Fjellvettreglene er rundt 65 år gamle, men det er ingen planer om å pensjonere dem med det første. Turistforeningen og Røde Kors vil heller oppdatere dem for å komme i takt med tiden.

Publisert: Publisert:

Bildet er fra Blåhammar i Sverige. Foto: NTB/Scanpix

NTB

I påsken starter fornyingsarbeidet som etter planen skal munne ut i nye fjellvettregler til påsken 2016. – Hvordan man bruker naturen endrer seg stadig og det er viktig at fjellvettreglene er mest mulig dekkende for dagens utfordringer, sier Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforening. Ett av målene med fornyingen er å øke kunnskapen om sikkerhet blant folk som ferdes på fjellet.

Snøskred

– Til tross for at skred er en av de største farene ved ferdsel i vinterfjellet står det i dag ingenting om snøskred i fjellvettreglene, sier Øveraas og følges opp av Røde Kors' generalsekretær, Åsne Havnelid:

– Mange investerer i sikkerhetsutstyr, men er usikker på hvordan man bruker dem. Teknologien gir oss mange nyttige hjelpemidler, men det er viktig å ikke stole blindt på dem.I tillegg til at et ekspertpanel skal revidere dagens regler, oppfordrer organisasjonene folk til å komme med innspill.

– Det er masse kompetanse og erfaring der ute som vi håper at folk har lyst til å dele med oss, sier Havnelid og Øveraas.

Publisert: