— Dette er veldig gledelig for oss. Det er første gang vi er med på denne kåringen, for vi har ikke vært kategorisert som hotell tidligere, sier administrerende direktør Wenche Munkelien ved Dyreparkens hotell Abra Havn til Fædrelandsvennen.

Nettstedet Tripadvisor har nettopp offentliggjort sin kåringav de 25. beste hotellene i Norge i 2016. Kåringen er basert på tilbakemeldingene gjester har lagt igjen på nettstedet, og Abra Havn er altså på 12. plass på lista.

Wenche Munkelien er strålende fornøyd med at Abra Havn er inne på Trip Advisors toppliste. Foto: Tore André Baardsen

Inne på lista fra Sørlandet er også Strand Hotelpå Fevik på en 19. plass.

"Ypperlig"

Kåringen toppes av Støtvig Hotell på Larkollen, Solstrand Hotel & Bad på Osøyro og The Thief i Oslo på de tre øverste plassene.

Av de 181 gjestene som har lagt igjen tilbakemeldinger om Abra Havn, gir 140 toppkarakteren "ypperlig", og 36 nest høyeste rangering "svært bra".

Bare én av tilbakemeldingene er negativ.

En av kundeanmeldelsene har for eksempel overskriften "Her har noen tenkt", og er skrevet i august i fjor. Her heter det:

Kanonsjokk

"For dette er planlagt til minste detalj og det fungerer som en kule for sjørøverglade barnefamilier. God standard på leilighetene, flotte omgivelser, bra underholdning, gjennomtenkt matkonsept og ansatte som har gått smilekurs og bestått. Lite å sette fingeren på. I høysesongen er det underholdning om kveldene og full trøkk."

SELVHUSHOLD: En leilighet for en familie, med koke- og vaskemuligheter, koster fra rundt 2300 kroner per døgn og oppover for fire personer i sesongen. Foto: Jon Anders Skau

En annen gjest skriver at bestemor fikk sjokk av å bli vekket av et kanonskudd klokka 08.00 om morgenen, men skryter av at dette satte full fyr i ungene.— Vi vet at vi har ligget på førsteplass blant hotellene i Kristiansand, men det var nytt for oss at vi var inne på lista over Norges beste. Veldig gledelig, sier direktør Munkelien.