Dette er det 35.000 kvadratmeter kontorbygget som er godkjent på Støodden, med kun 350 p-plasser. Foto: DOTS AS
Utsikten over Korsvikfjorden er noe av det som skal lokke kontorister til Støodden. Foto: Reidar Kollstad
Støodden sett fra vest. Bygningene på denne siden blir stående fram til byggestart. Foto: Reidar Kollstad
Støodden sett fra Korsvik Marina. Bygningene nærmest skal rives for å gi plass for nytt kontorbygg. Det skal også fylles ut store mengder masser i sjøen. Foto: Reidar Kollstad

— Vi vil gå i gang og tilrettelegge tomta med sprengningsarbeid og utfylling i sjø. Vi vil også rive noen bygninger og lage nytt veikryss inn til området, opplyser eiendomsinvestor Rune Torsøe til Fædrelandsvennen.

Sammen med kompanjong Ivar Mjåland eier han Støodden Utvikling AS, som har planlagt å investere i Sørlandets største kontorbygg til rundt en halv milliard kroner.

National Oilwell Varco (NOV) var klar til å flytte inn 1700 ansatte, men krevde minimum 800 p-plasser. Da bystyret før sommeren kun innvilget 350 plasser, trakk offshoregiganten seg ut etter to års planlegging.

Ifølge Torsøe vil de søke bredt etter kontorister til det romslige nybygget i sjøkanten.

— Vi vil jobbe aktivt for leietakere til tomta. Det er alltid interesse for nye, attraktive kontorlokaler med god beliggenhet, hevder han.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Vi har ingen kontakt

- Har dere snakket med NOV igjen?

— Nei, vi har ingen kontakt med NOV for tida, svarer investoren.

Dette er det 35.000 kvadratmeter kontorbygget som er godkjent på Støodden, med kun 350 p-plasser. Foto: DOTS AS

— Så det er utelukket at de flytter inn? - Det kjenner jeg ikke til, vi har ikke kontakt med dem for tida.

Les også:

Naboene har fått nabovarsel, og om et par ukers tid går søknaden inn til kommunen. Den er i tråd med reguleringsplanen, og skal derfor være en kurant sak å behandle.

— Reguleringsplanen er godkjent, men det ligger en klage fra naboer til behandling hos fylkesmannen. Vi venter avgjørelse i februar, og vil behandle søknaden så fort det foreligger, opplyser teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansand kommune.

Kommuneplanen fra 2011 sier maks én parkeringsplass per 100 kvadratmeter kontor, altså 350 p-plasser til 35.000 kvadratmeter på Støodden. Kravet er meget strengt i nasjonal målestokk.

I august vedtok derfor byutviklingsstyret at administrasjonen skal fremme en ny sak om parkeringsbestemmelsene.

Spent på parkeringsvedtak

Støodden-utbyggeren håper de blir endret i deres favør, og engasjerte sist sommer tidligere stortingsrepresentant Peter S. Gitmark, som fortsatt jobber med saken overfor kommunen.

— Et slikt vedtak får stor betydning for tomtas attraktivitet i markedet. Det er klart at potensielle leietakere er veldig spent på hva de nye parkeringsbestemmelsene gir rom for, sier investoren.

Les også:

Ifølge teknisk direktør vil parkeringssaken bli fremmet for byutviklingsstyre og formannskap tidlig i februar. Målet er sluttbehandling i bystyret i løpet av mai.

— Ligger det an til økt parkeringsdekning?

Utsikten over Korsvikfjorden er noe av det som skal lokke kontorister til Støodden. Foto: Reidar Kollstad

— Vi driver og diskuterer dette nå. Jeg tenker at når bystyret har bedt oss drøfte dette, vil et av forslagene være å endre bestemmelsene. Men jeg vet ikke akkurat på hvilken måte det skal bli, svarer Evensen. Han bekrefter at Støodden Utvikling AS i så fall kan søke endring av sin godkjente plan, og at administrasjonen vil behandle en slik søknad etter gjeldende regelverk. Deretter er det opp til bystyret.

- Planen har vært gjennom tøff megling med fylkeskommunen. Vil de kunne stanse dette?

— Vi vil ta en runde med fylket. Om de er enig i en mindre justering av kommuneplanen, vil jeg tro de forholder seg til dette ved en eventuell reguleringsendring for Støodden, svarer Evensen.