— Det var nok en skremmende opplevelse. Han har forklart til oss at han ble veldig redd, sier etterforskningsleder Øystein Jørgensen ved Kristiansand politistasjon.

Hendelsen fant sted ved 21-tiden mandag kveld. 20-åringen hadde vært på butikken og var på vei til bilen på parkeringsplassen da den fremmede mannen dukket opp.

— Mannen satte seg inn i passasjersetet og tvang sjåføren til å kjøre til Grim, sier Jørgensen.

Utsatt for vold og tyveri

Den ukjente mannen skal ikke ha sagt noe om formålet med turen, som fikk en voldelig avslutning.

— Da passasjeren gikk ut av bilen slo han til sjåføren i hodet. Mens 20-åringen ligger der fortumlet, stjeler mannen en mobiltelefon som lå i bilen, sier Jørgensen.

Tirsdag formiddag forklarte 20-åringen seg for politiet. Han hadde aldri sett gjerningsmannen tidligere, men kunne gi en god beskrivelse av hvordan vedkommende så ut. Beskrivelsen var såpass god at saken kunne oppklares i løpet av noen minutter.

Rask oppklaring

— Beskrivelsen passet til en person som vi hadde i arresten. Han ble tatt i ett-tiden om natta etter å ha stelt i stand noe bråk ved et utested. Han var også i besittelse av en kniv. Da jeg hørte beskrivelsen tenkte jeg at det måtte være riktig mann, sier Jørgensen.

En av gjenstandene 30-åringene hadde på seg ved pågripelsen, var en mobiltelefon.

— Det var den samme telefonen som 20-åringen ble frastjålet etter kjøreturen fra Lund, sier Jørgensen.

Dømt for vold

30-åringen er nå siktet for frihetsberøvelse og tyveri. Iavhør tirsdag ettermiddag nektet han kjennskap til disse forholdene.

— Han erkjenner å ha hatt kniv påoffentlig sted, men ikke noe annet. Han er ukjent med å skulle ha truet noentil å kjøre ham noe sted, sier Jørgensen.

Ifølge Jørgensen er 30-åringen tidligere dømt for vold.

— Han slapp ut fra soning i juni. Dersom han dømmes for disse forholdene må han nok sone en fengselsstraff, sier Jørgensen.