— Bildet av Gaustatoppen er det første jeg ser på når jeg kommer inn på kontoret. Jeg har grugledet meg i mange måneder nå, sier Jørgensen.

Den tidligere fotballspilleren fra Arendal er sammen med kona Viviana fullstendig hektet på en av verdens hurtigst voksende idretter. I september skal begge delta i VM i Canada.

Allerede neste helg skal Jørgensen debutere i en langt tøffere styrkeprøve, nemlig Norseman Extreme triathlon. Her skal han svømme 3,8 kilometer, sykle 180 kilometer og avslutte med et maratonløp på 42,195 kilometer.

Peder Jørgensen begynte med triatlon i 2012, og har hatt en formidabel fremgang. - I begynnelsen var Viviana bedre enn meg i alle tre disiplinene, forteller han. Foto: Privat

Siden november har han trent inntil 18 timer i uka for å nå målet på toppen av Gaustatoppen. Kona Viviana trener enda mer — inntil 23 timer i uka. 14. august skal hun skal gjennom samme blodslit som ektemannen, i konkurransen Ironman Kalmar.

— Konkurransen i Sverige er bare tre uker før VM, så det blir faktisk litt liten tid til å restituere seg. Men jeg føler meg i veldig godt slag nå, og strekker meg etter Peder når vi trener sammen, forteller hun.

Livsstil og galskap

Ektemannen er ikke redd for å kalle hobbyen både en livsstil og galskap.

— Jeg skulle jo egentlig trappe ned etter fotballen, men i stedet har jeg nærmest hjernevasket meg selv til å bruke så mye tid på dette. Vi er ganske ekstreme, og det handler mest om å spise, trene og sove utenom jobb, understreker han.

En av hans få laster er å unne seg en daglig skillingsbolle fra sitt eget Bakeri Jørgensen. Han hevder å være i mye bedre form enn da han hadde seks økter i uka med andredivisjonslaget Arendal.

Etter å ha begynt med triatlon i 2012 har han det siste året tatt et jafs på norgesstatistikken og er nå inne blant de 30 beste triatletene. Viviana har drevet med idretten siden 2009, og kan vise til femte- og sjuendeplass fra NM, samt 26. plass fra VM-debuten i Las Vegas i fjor. Hennes store mål er å få delta i Ironman Hawaii.

Viviana kvalifiserte seg til VM etter tredjeplassen i Ironman 70.3 i Haugesund tidligere i juli.

— Selv om jeg nok aldri blir verdensmester, ønsker jeg å få ut det maksimale av hva jeg er god for. Jeg håper å bli mor om noen år, men nå tar idretten for mye tid, poengterer hun.

Allsidig trening året rundt

Om vinteren trener paret med temposykkelen på rulle foran en storskjerm hjemme i kjelleren.Også svømmetreningen legges innendørs når det er kaldt ute. Løping bedriver paret utendørs året rundt.

— Fordi triatlonmiljøet i Arendal er så bra, og fordi samarbeidet med klubbene i Kristiansand og i Grimstad fungerer så godt, klarer vi å være sosiale selv med mye trening. Men jeg tror nok folk som ikke trener selv synes vi er litt kjedelige, siden vi snakker så mye om idretten, sier Viviana med et smil.

Ektemannen supplerer:

— Det går jo en del penger til utstyr, men jeg tror ikke vi bruker noe mer totalt enn dem som prioriterer å feste i helgene. VM i Canada er jeg sikker på blir en opplevelse for livet.

PS! Parets klubbkamerater i Arendal Triathlonklubb, Vetle Myhre og Runar Skuggevik, har også kvalifisert seg til mesterskapet i Canada i september. Arendalitten Rune Skinnerlien skal i år delta i VM i Ironman Hawaii for tiende gang.