Seksjonsleder ved grensekontrollen i Tollvesenet Sør-Nørge, Steinar Fjæran, forteller om fire beslag av narkotiske midler siden fredag kveld.

— Det ble gjort ett beslag fredag, ett beslag lørdag og to beslag søndag. Tre av beslagene var ved Fjord Cats ankomst, og det siste da Super Speed kom, sier Fjæran.

Mindre mengder

Fredag i 19-tiden ble det tatt en person med 4,1 gram marihuana i forbindelse med Fjord Cats ankomst klokka 19. Lørdag ble en person som kom med samme båt tatt med 2,7 gram marihuana.

— Søndag ettermiddag stoppet tollkontrollørene en person med ett gram marihuana på ettermiddagen da Fjord Cat kom, mens en person midnatt natt til mandag hadde 9,5 gram hasj på seg da Super Speed kom, oppsummerer seksjonsleder Fjæran.

Hektisk

Hva med tollbåten Svinør?

— Svinør har ikke hatt noen beslag gjennom helgen. Det er heller ikke utferdiget noen forelegg etter hva jeg kan se, svarer Fjæran.

— Så noen store ting har det ikke vært, men vi har allikevel nok å gjøre på tollstasjonen. Det er mye fortollinger på varer som folk har handlet i utlandet, tilføyer han.

I tillegg kommer alle trailerne som skal tolles inn til Norge. Totalt er det et par hundre vogntog i døgnet som kommer med båtene og som skal innom tollstasjonen.