Tok kvelertak på gravid samboer

Under en krangel tok mannen fra Lillesand kvelertak på og truet med å drepe sin gravide samboer.

  • Torbjørn Witzøe

KRISTIANSAND: Det var i sommer at voldshandlingen fant sted. Paret hadde kranglet etter at mannen kom full hjem fra fest.

Da kvinnen lugget og slo samboeren på kinnet, svartnet det for ham. Han tok kvelertak på henne, før han dyttet henne ned på gulvet. Der satte han seg over henne, tok kvelertak rundt halsen hennes og klemte til, slik at hun ikke fikk puste.

Mens hun lå slik sa mannen at han skulle drepe henne om hun rørte ham en gang til.

Deretter ba mannen henne pakke sakene sine og dra.

Kvinnen låste seg etter dette inn på et rom, der hun ringte etter hjelp. Mens hun snakket i telefonen gikk samboeren løs på døra. Han klarte å slå hull i døra slik at det var mulig å låse seg inn ved hjelp av nøkkelen som stod i låsen på innsiden.

Et familiemedlem kom etter dette til unnsetning, og fikk tatt med seg kvinnen i sikkerhet. Hun oppsøkte senere på dagen legevakten, der det ble tatt bilder av blodutredningene på øyene og merkene på halsen hennes.

Offeret var på dette tidspunkt gravid i fjerde måned, og var redd for å miste barnet som følge av volden hun var blitt utsatt for.

Kristiansand tingrett dømte mannen i 20-årene til 75 dagers ubetinget fengsel. Retten fant det litt formildende at han i forkant var blitt lugget i håret og slått på kinnet, men avviste blankt at det dreide seg om nødverge.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.