GRIMSTAD: — Vi synes dette er underlig gjort av Landbruksdepartementet, sier Ole Puntervold, daglig leder i K. G. Puntervold AS til fvn.no.

Grühne Woche er en årlig matfestival, som begynte nå i januar, og går av stabelen i Berlin. Ole Puntervold stiller seg spørrende til Landbruksdepartementets prioriteringer.

— Dette skal egentlig være en hjelp til bedrifter for å vise hva norsk industri kan lage. Jeg er overrasket over at de skal gi denne muligheten til svenskene, fortviler Puntervold.

Før Grühne Woche startet var Puntervold i god tro om at akevitten hans skulle få bli med. Men hvorfor Landbruksdepartementet velger den svenske akevitten Arcus foran norskproduserte Ystad’s Aquavit for Norwegian Salmon har han ikke fått svar på.

— Vi fikk ikke tilbakemelding fra Landbruksdepartementet, så vi måtte ringe og purre selv. Da sa de bare vi ikke fikk lov uten å begrunne det, sier Puntervold.

Nå håper han at det kan bli en endring i Landbruksdepartementets vurderinger.

— Jeg håper de kan åpne opp for at også andre leverandører kan være med. Hittil har bare én alkoholleverandør fra Norge fått vise seg på Grühne Woche, mens de får være flere aktører når det skal presenteres oster. Dette kunne jo vært en mulighet til å møte 400.000 til 500.000 konsumenter, opplyser Puntervold.

Ifølge Puntervold er Landbruksdepartementets nedprioritering føre til et større handikap for lakseakevitten hans.

— Jeg tror akevitten har et stort potensial, og at vi kunne solgt mye mer utover landet dersom vi hadde vært fast i Vinmonopolets bestillingsliste.

Selv om det ikke er en mulighet til å anke saken, lover Puntervold at han ikke kommer til å gi seg med det første.

— Det er jo helt på tryne at Landbruksdepartementet skal presentere svensk akevitt, forteller Ole Puntervold.