KRISTIANSAND: — En av de to har gått inn i boligen etter å ha vært på fest i et nabohus. Der har han knust en hel del inventar og et par dører, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt.

Politiet sendte en patrulje til stedet umiddelbart etter at meldingen kom inn like før midnatt 17. mai. På plass ved den aktuelle adressen i Tveit, skjønte patruljen raskt at det måtte forsterkninger til.

— Det var en ungdomsgjeng på stedet, og stemningen var ganske amper. Vi sendte derfor ut to biler til. Den ene av dem som ble pågrepet var såpass motvillig at vi måtte pepre ham med pepperspray, sier Austenaa.

18-åringene måtte tilbringe natten i arresten i Kristiansand. Begge er siktet for å ha utført grovt skadeverk. Søndag formiddag hadde politiet påbegynt avhøret av den ene av de to.

En bil som sto på utsiden av boligen skal også ha blitt ramponert.

I avhør skal den ene av de to 18-åringene ha tatt på seg ansvaret for hendelsen.

— Den ene har erkjent og tatt på seg ansvaret for forholdet, forteller vaktleder Reidar Vang ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no.

Jourhavende jurist ved politiet i Kristiansand besluttet søndag kveld å ikke varetektsfengsle mennene. Ifølge Vang betyr det at det verken er fare for bevisforspillelse eller gjentakelse.

Politiet forsøkte natt til 18. mai å komme i kontakt med den 60 år gamle mannen som bor i boligen, uten å lykkes. Det viste seg etter hvert at han var bortreist, og det var derfor ingen hjemme da 18-åringen tok seg inn.

— Jeg hørte ikke om det før i dag, men det var godt å høre at de ansvarlige var tatt av politiet, sier 60-åringen i en kommentar til fvn.no søndag.