LYNGDAL: Forsvarer Ben Fegran har imidlertid gitt beskjed til politiet at han foreløpig ikke har mulighet til å delta i avhør. Derfor forklarer ikke 21-åringen seg før neste uke.

— Forsvareren har ikke hatt mulighet til å være til stede. Etter avtale med forsvareren og 21-åringen skal vi ta avhørene neste uke, sier politiførstebetjent Steinar Mydland ved Lyngdal lensmannskontor.

— Jeg har sagt at jeg ikke har mulighet til å være til stede før neste uke, sier Fegran til fvn.no.

Siktet for promillekjøring

21-åringen er foreløpig siktet for promillekjøring etter at han i stor fart braste inn i en campingvogn ved Rosfjord camping natt til søndag. 33 år gamle Kate-Elin Haga Øgreid fra Sandnes omkom i ulykken. Tobarnsmoren lå og sov i campingvognen sammen med sine to døtre på seks og åtte år. Barna kom fysisk uskadet fra hendelsen.

Politiadvokat Terje Skaar ved Agder politidistrikt kan ikke utelukke at siktelsen mot bilføreren blir utvidet til uaktsomt drap.

— Jeg kan ikke utelukke noe, men vi må først se på promilleresultatet og rapporten fra biltilsynet om hastigheten. Han er siktet for promillekjøring, men vil antagelig bli siktet for flere forhold, sier Skaar.

Bilføreren ble funnet liggende i veibanen, og pådro seg brudd i ryggen i ulykken.

Mistanken styrket

I påvente av resultatene fra de tekniske undersøkelsene og blodprøven, har politiet avhørt personer som var sammen med 21-åringen i Lyngdal kvelden og natten før ulykken skjedde.

— Disse avhørene har styrket vår mistanke om promillekjøring, sier politiførstebetjent Mydland.

Trolig kommer svarene fra undersøkelsene i løpet av uken.

Les også:

Også ulykke for 22 år siden

Ulykkessjåføren brakk ryggen

Vil ha regler for campingvogner ved veier

Tobarnsmor omkom

DØDSULYKKE: Bilføreren traff autovernet, før bilen nærmest fløy inn i campingvognen som stod parkert midt på bildet. (Foto: Tore-André Baardsen)