ARENDAL: — Nå er situasjonen udramatisk, men den var nok dramatisk nok da det pågikk. Det blåste en hel del og de tok inn en del vann. Da redningsskøyta kom ut var ikke båten der de hadde sagt at den skulle være, men lengre ut, forteller Stein Solberg ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) til fvn.no.

Etter at redningsskøyta fikk kontroll ble båten slept inn til Arendal.

— Båten er under slep og snart inne i Arendal. Det er redningsskøyta Odd Fellow som sleper båten, sier Solberg. - Luftambulanse deltok i tillegg til at SeaKing redningshelikopter fra Rygge ble sendt i lufta, men det returnerte senere.

Nils Ole Sunde ved HRS opplyste like før klokken 22 at alle tilgjengelig redningsmannskaper var blitt satt inn i aksjonen for å redde de to mennene fra Vest-Agder som var om bord i båten, som i følge operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt, er en 38 fots skøyte.

Ved 23-tiden lørdag kveld kom det synkende skipet til redningsskøytas kai i Arendal. Fvn.nos medarbeider på stedet forteller at båten pumper ut godt med vann og at båten ligger svært lavt i vannet.