Tre av de fem skadde som ligger på Stavanger universitetssykehus (SUS) er alvorlig skadd, og får søndag behandling for gassforgiftning, sannsynligvis fra kullos.

– Disse tre får alle samme behandling for gassforgiftning, opplyser informasjonsrådgiver Cathrine Andresen ved Stavanger universitetssjukehus til Aftenbladet.no.

– Alvorlig, men stabil

To menn, født i 1974 og 1973, ligger på overvåkingsavdeling, mens en kvinne født i 1988 ligger på intensivavdelingen.

– Tilstanden til de tre pasientene blir vurdert som alvorlig, men stabil. Bakgrunnen for at de ligger på ulike avdelinger, handler mer om tilgjengelig plass enn tilstand, forklarer Andresen.

Tilstanden til de to siste personene, en mann født i 1968 og en kvinne født i 1985, som ligger på SUS er etter forholdene god. De har lettere skader og ligger på vanlig sengepost.

– Disse er likevel veldig psykisk preget etter det som har skjedd, og får oppfølging for det, sier Andresen.

Den unge kvinnen vil ifølge Andresen bli utskrevet fra sykehuset i løpet av søndag.

Fra Kristiansand til Oslo

I tillegg til de fem skadde på SUS, ligger to personer på Ullevål universitetssykehus. De ble fløyet fra Sørlandet sykehus i Kristiansand til Oslo lørdag kveld.

– Vi kan ikke gi oksygenbehandling ved hjelp av trykktank. Derfor ble disse to pasientene fraktet til Ullevål, sier organisasjonsdirektør Nina Iversen ved Sørlandet sykehus til Aftenbladet.no.

Ullevål universitetssykehus kan foreløpig ikke opplyse om tilstanden til de to pasientene. Tilstanden til disse to ble tidligere vurdert som stabil.

En mann som lå på Sørlandet sykehus sin avdeling i Flekkefjord ble utskrevet søndag formiddag, ifølge organisasjonsdirektør Nina Iversen ved Sørlandet sykehus.

Politiet i Agder bekrefter overfor Aftenbladet at seks av de skadde personene er bosatt i Gjesdal, mens de to siste er hjemmehørende i Stavanger og på Hommersåk.

Aftenbladet / Fædrelandsvennen