KRISTIANSAND: Offeret ble obdusert på Rettsmedisinsk institutt i Oslo torsdag. Det foreligger en muntlig rapport om hvilke funn som ble gjort. Av de tre stikkene som er registrert mot hjerteregionen, skal minst ett hatt dødelig utfall.

Samtidig er det klart at både faren og den 16 år gamle sønnen hadde kniv med seg da familien var samlet ved skolen onsdag ettermiddag. Siktelsen mot sønnen har sammenheng med at han hadde kniv med seg, og at han også i avhøret som ble tatt onsdag kveld fortalte om «planer» i forhold til moren.

Dommeravhør.

Noen timer før eldstebror på 16 år ble løslatt, og faren ble fremstilt for varetektsfengsling, ble den 14 år gamle sønnen til offeret avhørt. Dette avhøret var et såkalt dommeravhør. Slike avhør gjennomføres rent praktisk av politiet, men med en dommer i et siderom som overvåker det hele. Til stede ved dette avhøret var også forsvarerne til far og sønn, advokatene Sveinung Søndervik Johnsen og Alf Tore Nilsen. Foreløpig er det uklart om politiet vil gjennomføre dommeravhør av datteren på ti år. Paret har også en datter på fire år.

– Min klient står fast ved at jeg ikke skal si noe i tilknytning til saken, sier advokat Alf Tore Nilsen. Han kan derfor ikke svare konkret på hvilket apparat som er satt i verk for å ta hånd om gutten på 16 år, som er siktet i saken og løslatt i går.

– Selv om han nå er løslatt er siktelsen om medvirkning til forsettlig drap opprettholdt, sier politiadvokat Folke Åmlid.

Det er barnevernet i Bygland som har ansvaret for å ta hånd om de fire barna i familien.

Blåveis.

Den siktede 38-åringen kom til rettsmøtet i tinghuset i Kristiansand i går med blåveis på venstre øye.

– Jeg kan ikke kommentere hvorfor, sier hans forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen.

I går ble familiefaren fengslet i fire uker med brev— og besøksforbud. I de to første ukene er det full isolasjon.