LYNGDAL: Blant de som måtte flykte hals over hode ut på gata var et afrikansk par og deres ni dager gamle datter. Moren som nylig hadde tatt keisersnitt var i går på legevakten for å sjekke at alt stod bra til med barnet og seg selv.

Klokken 21.08 ble det meldt om brann i et leilighetsbygg i Stasjonsgaten i Lyngdal. Da brannvesenet Sør 10 minutter senere var på plass med 16 mann var tre barn og tre voksne beboere reddet ut. Bygget og alt innbo ble totalskadet.

Bygget eies av Tokla, og blir benyttet som bolig for asylsøkere. Åtte av de ni ble innlosjert på hotell for natten, og Fædrelandsvennen får opplyst at Lyng Mottak vil innen kort tid sørge for nytt husvære.

Daglig leder Torrey Nørsett for flyktningmottaket er veldig glad for at det ikke gikk verre. Han har øverste ansvaret for til sammen 200 flyktninger som i dag er bosatt i rundt 40 hus og leiligheter i Lyngdal.

Han opplyser at de har engasjert et eget firma som to ganger i året sjekker at alle husene er forsvarlig brannsikret.

Elektrisk

Både dagen før og samme dag hadde det vært elektriker i det over 60 år gamle huset, etter at hovedsikringen hadde gått gang på gang. Torrey Nørsett sier at det ble funnet overledning et par steder, men at alle feil onsdag kveld skulle være utbedret. Han er likevel ikke i tvil om at brannen skyldes feil på det elektriske anlegget, da brannen ser ut til å ha startet i nærheten av sikringsskapet.

Bensinlager

— Tett inntil huset som ble benyttet til flyktningboligen står det en container, som periodevis lagres opptil 210 liter bensin. Befalsvakt Tor Oddvar Torkildsen i Brannvesenet Sør sier de ikke var klar over at det ble lagret bensin i containeren som brant i en kvistehaug som lå tatt inntil.

Seksjonsleder Torbjørn Høyland i Brannvesenet Sør sier at det ikke er tillatt å lagre mer enn 100 liter bensin uten å søke om dette, og at dette heller ikke skal lagres nærmere enn fire meter fra naboeiendommer.

Daglig leder Bjørn Rygg i Eiksenteret sier at det den aktuelle kvelden ikke var lagret bensin i containeren, som han for øvrig mener er plassert forskriftsmessig.

7. april i år brant en garasje tilhørende et hus der det bodde fem asylsøkere på Kvavik ned. Brannen var trolig påtent.

For halvannet år siden ble huset til en bosnisk familie i Lyngdal satt i brann av en eller flere ukjente personer.