KRISTIANSAND: Dette kom frem i gårsdagens rettslige avhør av en 29 år gammel prostituert fra Spania. Hun ble tidligere den uka pågrepet av politiet i en leilighet i Gyldensløves gate i Kristiansand, sammen med en 28-årig venninne og en 49 år gammel kvinne. Sistnevnte ble i går varetektsfengslet. Notatene med de sensitive opplysningene om horekundene ble funnet på rommet til 49-åringen.

-Det var meg og min prostituerte venninne som selv førte regnskap. Jeg ønsket ikke å ha notisblokken liggende på mitt soverom hvor kundene kom. Derfor ble den oppbevart på rommet til 49-åringen., forklarte 29-åringen i det rettslige avhøret. Hun sa at 49-åringen også skrev ned telefonnummer til kundene, når kundene ringte mens de prostituerte var opptatt.

Notisblokken politiet beslaglag hadde fire kolonner. Den første viser dato, andre kolonne viser betaling for den spesifikke tjenesten, tredje kolonne viser antall minutter kunden har vært i leiligheten og siste kolonne viser den totale betalingen.

Den prostituerte 29-åringen fortalte til retten at hun til vanlig jobber som togvertinne i hjembyen i Spania, og at hun har jobben med å ta imot togpassasjerene. Men hun innrømmet også at hun har hatt en bijobb med å selge kroppen sin for penger hjemme i Spania.

— Jeg gjør det når jeg trenger penger, sa jenta.

Kvinnen fortalte at hun kom til Norge på invitasjon fra den 49 år gamle franske kvinnen og sin spanske venninne som også ble pågrepet i huset tirsdag denne uken. Hun fortalte at hun er i familie med den siktede kvinnen. 28-åringen kom til landet 15. oktober. Da hun kom til Kristiansand var allerede den andre jenta på plass i Gyldenløves gate, samt den halliksiktede 49-åringen.

Den 29 år gamle jenta fortalte også til retten hvordan hun fikk tilgang på en pc som stod inne på 49-åringens soverom. Ved å surfe på nettet kom hun over en norsk eskorte-tjeneste hvor prostituerte annonserte for sine tjenester. Teksten laget hun ved å benytte seg av en oversettelsesside på nettet. 29-åringen skal også ha kopiert tekster fra andre jenters annonse.

— Da jeg hadde vært her i én uke, satte jeg inn en annonse på en nettside. Her tilbød jeg meg selv som en spansk, sexy jente. Jeg skrev i annonsen at jeg også ga show og kunne besøke kunder på hotell, fortalte hun til retten.

Aktor ville så vite om 49-åringen hadde hjulpet henne med å utforme annonsen.

— Ja, hun hjalp meg med å oversette noen vanskelige ord. Jeg er ikke flink med språk. Jeg kan litt tysk, noe engelsk og kan de grunnleggende ordene på fransk. Men hun (49-åringen) kan nesten alle språk, både fransk, tysk, engelsk og albansk, sa jenta.

Retten ønsket også å vite om jenta hadde avtalt betaling for å bo i leiligheten i Gyldenløves gate. Dette nektet hun for. Jenta sa imidlertid at hun sørget for innkjøp av mat, og diverse ting til å dekorere leiligheten i Kristiansand med.

49-åringens forsvarer, Ben Fegran, spurte vitnet om hun måtte gi penger fra kundene til hans klient. Dette nektet jenta for, og sa hun tok pengene selv.

Etter at det rettslige avhøret av den prostituerte kvinnen var over, var det fengslingsmøte for den 49 år gamle kvinnen.

På gangen utenfor rettssalen brast den 29 år gamle jenta i gråt.

— Hvorfor skal dere fengsle henne, ville 29-åringen vite.

— På bakgrunn av de bevis vi har hentet inn, forklarte aktor Carl Henning Leknesund etter beste evne.

Ettersom den prostituerte jenta ikke er siktet i saken kan hun forlate landet når hun måtte ønske. Det gjelder også hennes prostituerte venninne.

49-åringen ble i går varetektsfengslet i fire uker.