KRISTIANSAND: Det var natt til søndag 14. oktober i fjor at mannen kom med de alvorlige truslene utenfor utestedet Havana i Kristiansand sentrum.

Mannen var på stedet sammen med sin bror, og inne på utestedet hadde det oppstått en konfrontasjon mellom broren og en annen mann. Da broren kom ut og 28-åringen så at han hadde fått ødelagt skjorte og et rødt merke på kinnet, ble han ifølge vitner ekstremt hissig.

«Jeg skal drepe NN og NN, jeg vet hvor de bor. Jeg er kurder og ser blod. Jeg skal kappe hodet av hele familien og brenne ned huset hennes når hun og sønnen sover,» sa han, og siktet til mannen broren hadde kranglet med og mannens kjæreste.

En mann som hørte hva 28-åringen sa, uttaler at det er det verste han noensinne har opplevd av trusler. Vitner forteller også at mannen hadde «steinansikt», og at han så ut til å være i stand til å utføre det han truet med.

Kristiansandsmannen er også dømt for et annet tilfelle av trusler. Dette skjedde på sosialkontoret i Kristiansand om ettermiddagen 15. juni i fjor.

Mannen truet da en ansatt med at han skulle skade seg selv og ta sitt eget liv hvis han ikke fikk svar på en søknad samme dag. Han truet også med at han hadde en stor familie som skulle komme ned og lage «et helvete».

28-åringen har også vært i besittelse av og brukt narkotika.

Nå er han dømt til å sone 30 dager i fengsel. Han er også en gang tidligere dømt for trusler.