KRISTIANSAND: Leder av Astronomiforeningen på Agder, Trond Hugo Hermansen, inviterte fvn.no med ut på Møvik fort for å se på stjernehimmelen tirsdag kveld. Der skulle de blant annet prøve å gi en forklaring på det mystiske lysfenomenet flere av fvn.no’s lesere har sett.

Sirius — Aller først tenkte jeg at det måtte være stjernen Sirius dere hadde sett. Den blinker i rødt, gult og hvit. Siden den ble sett fra Vågsbygd inn over Kjevik, ble jeg litt usikker, sier Trond Hugo Hermansen.

— Kan det ha vært en ufo?

— Det hadde vært mye gøyere hvis det var en ufo, men det er dessverre ikke ofte vi ser noe vi ikke kan forklare, sier han.

Lyssterk Grunnen til at han tror det var Sirius som ble observert, er at det er det er den mest lyssterke stjernen. Grunnen til at den blinker er at den står lavt himmelen og går igjennom mye luft.

— Jeg kan ikke vite hva dere har sett, men Sirius går ned på det tidspunktet dere har beskrevet (22.30). Et annet alternativ kan jo være at det er stjernen Arcturus dere har sett. Den blinker også, sier Hermansen.

Ikke ufo Medlem av Astronomiforeningen, Trygve Lindersen, tror ikke det har vært noen ufo.

— Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror ikke på ufoer, så det kan det ikke ha vært, sier han.

Etter at fvn.no har pekt opp på himmelen og prøvd å forklare hva som er sett, kommer Hermansen med enda en teori.

— Siden den er observert over Kjevik, kan det jo være Vega. Den er i den retningen, og blinker den også, sier han.

Har du noen flere forslag? Tips fvn.no