KRISTIANSAND: Nestleder Dagrun Eriksen visste ikke at KrF-leder Dagfinn Høybråten telte på knappene. Men hun finner det forståelig, og tror partiet kan få en ny giv.

Etter fjorårets katastrofale stortingsvalgresultat, på 5,5 prosent, fikk partiledelsen en kraftig ripe i den gule lakken.

**Les også:

Høybråten trekker seg**

— Etter valget sa vi at vi må se på om vi er de rette og har gjort det rette. Jeg tar til etterretning at Dagfinn har gjort sin vurdering. Han har vært partileder lenge, det har vært tunge tider og mye nedadgående, sier Dagrun Eriksen til fvn.no.

Hun ble først varslet om nyheten kort tid før den ble bekjentgjort på Dagsrevyen klokken 19 lørdag kveld.

— En naturlig avgang?

— Naturlig… I hvert fall forståelig, svarer nestlederen.

Hun velger å tro partilederen på at beslutningen ble tatt for to år siden. Samtidig mener hun de siste dagers massive kritikk i media var avgjørende for tidspunktet avgangen ble annonsert.

- Lederskiftet er én ting som kan bidra til ny giv, med nye folk og nye tanker. Samtidig er det viktig at partiet fortsetter med strategiprosessen, fremholder Eriksen.

— Hva med din egen posisjon?

— Min holdning har alltid vært å ta de jobbene partiet har bedt meg om å gjøre. Jeg er glad i partiet, og vil være positiv til å bidra, her eller der, svarer Eriksen.

På spørsmål om hvem som bør ta over ledervervet, nøler hun ikke med å fremme sitt eget kandidatur – sammen med stortingspolitikerne Knut Arild Hareide, Hans Olav Syversen og Line Henriette Holten Hjemdahl. En av de viktigste oppgavene for en ny leder er å skape begeistring og glød.

— Det er i hvert fall ikke sånn at jeg lukker noen dører i kveld, fastslår Eriksen overfor fvn.no.