ARENDAL: Natt til torsdag i forrige uke ble MX Sport ved Harebakken senter utsatt for innbrudd og tyveri av varer for store verdier. Tyvene tok seg inn ved å fire seg ned etter å ha skåret hull i taket, og stakk av med dyre Helly Hansen-jakker og fjellski.

Les intervju med daglig leder ved MX Sport: — Jeg begynner nesten å gråte

Søndag ble 14 øst-europeere pågrepet og siktet for innbrudd og medvirkning til innbrudd, skriver Agderposten.

— Vi klarte å spore de opp. Det er en kombinasjon av meget godt politiarbeid og observante vitner som førte til dette, sier jourhavende politiadvokat i Agder politidistrikt, Ernst Ragnar Pfaff, til fvn.no.

Alle funnet i samme bolig

De tre kvinnene og 11 mennene i tyveårene var alle i huset i Kragerø da politiet aksjonerte mot leiligheten. Politiet fant en rekke gjenstander som de tror ikke tilhører øst-europeerne.

— Vi fant en del gods som etter all sannsynlighet stammer fra MX Sport. Men det ble borttatt veldig mye. Vi fant en del ting, men på langt nær alt, sier Pfaff, som ikke ønsker å si noe om verdien av tingene de fant i Kragerø.

— Men det er snakk om store summer, sier han.

I tillegg fant politiet en del gjenstander som trolig stammer fra andre tyverier.

— Så vidt vi vet så langt er det tyvegods, mer ønsker jeg ikke å si, sier Pfaff.

Kan bli siktet for mer

I dag ble fem av de siktede varetektsfengselet i fire uker. I morgen skal ytterligere to av dem i retten der politiet vil be om varetektsfengsling. Resten er eller vil bli løslatt.

— Vi utelukker ikke at de vil bli siktet for andre ting, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff, og opplyser at det er snakk om annen vinningskriminalitet.

Han vil imidlertid ikke gå nærmere inn på hvilke tyverier politiet kobler gjengen mot.

Ifølge Agderposten er 12 av de pågrepne fra Litauen, én fra Polen og én fra Russland.