KRISTIANSAND: En kristiansandsmann i 40-årene ble i dag begjært varetektsfengslet i to uker, med brev— og besøksforbud. Kristiansand tingrett ga ikke politiet medhold i begjæringen, og ba om at mannen ble løslatt.

Grunnlaget for beslutningen er at tingretten mente det ikke var tilstrekkelig sannsynliggjort at den siktede ville påvirke vitner i saken hvis han ble løslatt.

— Kjennelsen er påkjært, og vi har bedt om, og fått, oppsettende virkning, sier politiadvokat Folke Åmlid til fvn.no.

Mannen sitter dermed fremdeles fengslet inntil påkjæringen blir behandlet av lagmannsretten.

— Antakelig vil dette skje tirsdag. Den siktede er nå overført fra politiarresten til en ordinær varetektscelle, sier Åmlid.

Politiet mener mannen har leid ut lokaler som prostituerte har benyttet til å selge seksuelle tjenester. De ba om at mannen ble varetektsfengslet av hensyn til etterforskningen.

Les også: Siktet for hallikvirksomhet

Ifølge Åmlid er det første gang på lang tid at noen blir siktet etter hallikparagrafen i Kristiansand. Han utelukker ikke at siktelsen mot kristiansanderen blir utvidet.

— Jeg kan bekrefte at et tema for etterforskningen er omfanget av hallikvirksomheten, sier Åmlid.

Politiet undersøker nå om det har blitt drevet prostitusjon i flere av leilighetene den siktede mannen eier. Etter det fvn.no kjenner til, eier den siktede fem leiligheter i Kristiansand sentrum. En av disse ligger i leilighetskomplekset Centrum Platz i Tollbodgaten.

Prostituerte inne til avhør

Politiet ønsker ikke å si noe om beliggenheten til lokalene som de mener er brukt til prostitusjon. Men etter det fvn.no kjenner til har politiet holdt leiligheten i Centrum Platz under oppsikt den siste tiden. Naboene i bygget sier til fvn.no at det har foregått åpenlys prostitusjon fra leiligheten som eies av kristiansandsmannen.

Les også: - Skjønte at det måtte være noe muffens

To afrikanske kvinner bekrefter overfor Fædrelandsvennen at de har solgt sex fra boligkomplekset i Tollbodgaten.

— Vi har vært inne til flere avhør med politiet både onsdag og torsdag. Vi har ikke gjort noe ulovlig, og politiet har vært hyggelig med oss, sier en av kvinnene.

De to kvinnene forteller også at de den siste tiden forgjeves har forsøkt å komme i kontakt med huseieren.

— Vi har fått beskjed om at han sitter fengslet, sier en av kvinnene.

Nekter straffskyld

Et annet sentralt moment i etterforskningen er å få avklart om mannen har visst om prostitusjonen. En huseier som leier ut lokaler og forstår at de brukes til prostitusjon kan straffes etter straffelovens § 202, den såkalte hallikparagrafen.

Mannen nekter straffskyld etter tiltalen, og hans forsvarer Ben Fegran ba i dagens fengslingsmøte om at klienten blir løslatt.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, etter at dommeren ga politiet medhold i at åpne dører kunne forstyrre etterforskningen.